3 pași simpli și la obiect! Cum scapi de punctele negre de pe faţă

Distribuie

Alături de acnee, punctele negre reprezintă coşmarul tenului nostru. Acestea sunt cauzate de un exces de sebum care obturează porii şi la exterior oxidează, devenind maro sau negre. Se localizează preponderent pe nas, dar pot apărea oriunde. Află cum poţi scăpa de ele.

Primul sfat este să nu încerci să le scoţi apăsând pe ele cu unghiile. Poţi rămâne cu semne care nu dispar uşor. Ai la îndemână metode blânde, care dau rezultate.

  1. Gomajul, un reflex săptămânal. Ar fi bine ca o dată sau de două ori pe săptămână să îţi faci un gomaj el tenului, pentru a elimina toate impurităţile. Foloseşte un produs adaptat tipului tău de ten şi nu freca prea tare. Insistă pe nas.
  2. Măşti cu argilă sau albuş. De 2-3 ori pe săptămână e nevoie de o mască, aleasă, evident, în funcţie de tipul tău de ten. Împotriva punctelor negre sunt bune cele pe bază de argilă sau albuş. Sunt foarte simplu de folosit. Albuşul se separă de gălbenuş şi se întinde în straturi succesive pe faţă. Se lasă să se usuce, apoi se înlătură cu un prosop uşor umezit cu apă caldă. Argila pudră se amestecă cu puţină apă plată şi se aplică pe ten. Se lasă până la uscarea completă şi apoi se înlătură cu apă călduţă.
  3. Saună pentru piele. Pune la fiert apă într-o cratiţă şi apoi ţine faţa deasupra, acoperind-o mai întâi cu un prosop. Vaporii vor determina dilatarea porilor. După 10 minute, vei extrage punctele negre prin presare uşoară cu o batistă curată sau cu două bucăţi de tifon.

Alimentaţie sănătoasă, bogată în zinc

Nu în ultimul rând, ai nevoie de o alimentaţie echilibrată, fără prea multe grăsimi, cu multe fructe şi legume. Să nu îţi lipsească cele bogate în zinc, fiindcă acest mineral luptă împotriva sebumului: gălbenuş, crustacee (mai ales stridii), parmezan, emmentaler, dovlecei, fasole verde şi piersici.

libertatea.ro.


Distribuie
..