3 măşti cu zahăr MIRACULOASE pentru tenul tău

Distribuie

Nu trebuie să cauţi prea departe ca să găseşti ingredientele ideale pentru o mască de ten hidratantă şi hrănitoare. Vei descoperi că ai totul la îndemână – în cămară sau în dulapul de bucătărie – pentru o îngrijire naturală şi sănătoasă a pielii.

Zahărul e un element care se pretează foarte bine la îngrijirea tenului. Textura sa îl face ideal pentru măştile abrazive, astfel încât poate fi utilizat la îndepărtarea celulelor de piele moartă, conferindu-i un aspect proaspăt şi curat.

Iată câteva reţete pentru măşti de ten care exfoliază pielea, potrivit sfatulparintilor.ro.

Zahăr şi apă

Această mască este ideală pentru ten uscat şi aspru. Ai nevoie de 2 linguri de zahăr (dacă e posibil, alege zahăr organic) şi 3 linguri de apă caldă. Amestecă bine ingredientele într-un bol, până când se topeşte zahărul – trebuie să fie complet dizolvat, pentru că altfel poate cauza leziuni microscopice la nivelul pielii. După ce ai preparat soluţia, aplic-o pe faţă cu ajutorul degetelor şi las-o să acţioneze câteva secunde. Odată ce s-a uscat, îndepărteaz-o cu puţină apă caldă.

 Lapte şi zahăr brun

O altă mască de ten simplu de preparat este cea cu lapte şi zahăr brun. Pentru asta nu-ţi trebuie decât 2 linguri de zahăr şi un sfert de cană de lapte. Ingredientele se amestecă până la omogenizare, apoi se aplică pe ten. Masca trebuie lăsată să-şi facă efectul timp de 10 – 15 minute, după care se clăteşte cu apă călduţă.

Zahăr şi ulei de măsline

Pentru un tratament facial homemade, zahărul mai poate fi combinat şi cu ulei de măsline. Tot ce-ţi trebuie este puţin zahăr brun, ulei de măsline şi un bol mic cu apă caldă. Procesul de aplicare este extrem de uşor.
Pasul 1: Clăteşte bine faţa cu apă caldă, pentru a îndepărta impurităţile.
Pasul 2: Aplică un strat de ulei de măsline pe toată suprafaţa tenului, iar deasupra un strat de zahăr.
Pasul 3: Lasă amestecul să acţioneze câteva secunde, pentru ca ingredientele benefice din ulei să fie absorbite de piele, apoi clăteşte cu apă caldă. E important să îndepărtezi masca în mod delicat, pentru că altfel îţi poate răni pielea.

Avantajele măştilor de ten cu zahăr

– Îndepărtează pielea descuamată şi reîmprospătează tenul.

– Sunt compatibile cu orice tip de ten şi nu provoacă efecte secundare.

– Utilizate regulat, conferă pielii un aspect uniform, sănătos şi strălucitor.

– Previn bronzarea nesănătoasă a tenului.

– Ajută la vindecarea petelor şi a altor probleme de ten.

– Catifelează pielea aspră şi uscată, făcând-o netedă şi parfumată.

 


Distribuie
..