6 tendințe de MAKE-UP pentru 2016

Distribuie

Cele mai în vogă tendinţe în machiaj au fost dezvăluite nu doar în ceea ce priveşte trendurile generale pentru 2016, dar şi pentru cea mai aşteptată  zi din viaţa oricarei femei care păşeşte pe podiumului unei noi vieţi.

Pentru o nuntă ca-n poveşti şi, desigur, pentru un look desăvârşit, make-up artistul Katiuşa Popovici, vă dezvăluie care vor fi cele mai cautate machiaje în acest an şi ce stil ţi se potriveşte chiar ţie.

”Aşa cum se întâmplă în fiecare an, avem pe de-o parte elementele clasice ce nu se vor demoda vreodată, dar cu fine reinterpretări, iar pe de altă parte trenduri preluate din cele generale pe 2016 cum sunt stilul no make-up şi foarte natural, pomeţii strălucitori, buzele nude sau roz pal şi sprâncenele groase cât mai naturale. Se poate observa că în 2016 se merge foarte mult pe un machiaj cât mai natural, spre stilul boem, dar să nu uităm de culorile vedetă ale acestui an, albastru seren şi rozul cuarţ”, explică make-up artistul.

 

Frumuseţe naturală

Jenny Packham, Amsale şi Oscar de la Renta au demonstrat că mai puţin înseamnă mai mult. Creatorii de modă au folosit o cremă puţin pigmentată pentru a menţine pielea hidratată, puţin blush sau bronzant în obraji, o tuşă de mascara şi buze nude sau roz.

foto -frumusete naturala

”Acest machiaj se potriveşte persoanelor cu tenul curat, bine exfoliat şi hidratat. Fondul de ten lejer sau BB cream-ul va ascunde petele, în timp ce blush-ul de un roz pal sau iluminatorul vor îmbujora şi ilumina obrajii”, adaugă Katiuşa Popovici.

Retro Glam

Buclele, buzele conturate în roşu aprins şi clasicul cat eyes au fost elementele prin care s-au remarcat miresele din cadrul prezentărilor Badgley Mischka, Ines di Santo şi Elizabeth Fillmore, evocând acel stil de glamour tipic vedetelor de la Hollywood.

foto- retro glam

”Rujul roşu cu siguranţă nu se va demoda vreodată, tocmai pentru că pune în evidenţă orice mireasă, indiferent de forma feţei sau culoarea părului. Eu recomand varianta mată, uşor pudrată, pentru că va rezista mai mult timp pe buze decât un ruj cu o textură fluidă sau cremoasă”, completează aceasta.

Smokey eyes în nuanţe pământii

foto -smokey eyes

Stilul smokey eyes nu este limitat doar pentru o noapte în club. Pentru a transforma look-ul dramatic într-unul angelic, potrivit unei nunţi, make-up artiştii au optat pentru nuanţele pământii şi tonurile metalice calde.  Potrivit acestora, în 2016, cele mai multe nuanţe pentru machiaj sunt cele calde, iar pentru smokey eyes recomandările make-up artiştilor includ aceleaşi tonuri de pământiu, bej deschis şi nisipiu, o combinaţie care nu este deloc extravagantă. Acest gen de machiaj în 2016 trebuie să fie cât mai puţin definit. Totuşi nu mergem într-atât de departe încât să folosim şi mascara în aceeaşi culoare, pentru că nimic nu se compara cu accentul dat de rimelul negru

Pomeţi perlaţi

foto- pometi perlati

”Multe mirese solicită make-up artistului acel aspect perlat şi strălucitor pentru obraji. Pentru a obţine acest efect se foloseşte un iluminator perlat pe oasele pomeţilor şi în colţul interior al ochilor”, explică Katiuşa.

Buze rozalii

Stilul natural se menţine prin culoarea preferată a make-up artiştilor pentru 2016 – nuanţele de roz pal şi corai care se potrivesc cu majoritatea tipurilor de ten.

foto- buze roz

Sprâncene groase cât mai naturale

Încă un stil preluat din trendurile de make-up în 2016, sprâncenele groase sunt preferate şi în cazul mireselor. Facute celebre de Audrey Hepburn, Elizabeth Taylor şi Brooke Shields, sprâncenele groase revin în tendinţe în acest an.

foto- sprancene groase

”Chiar dacă nu te bucuri de sprâncene groase, ele se pot modela cu ajutorul machiajului. Sprâncenele mai groase pun foarte bine în evidenţă ochii şi adaugă o altă dimensiune look-ului de mireasă. Eu le prefer de fiecare dată în favoarea celor prea stilizate, care şterg din aspectul natural al feţei”, completează make-up artistul Katiuşa Popovici.

libertatea.ro.


Distribuie