Vedetele de la Hollywood slăbesc cu dieta Dukan. ÎNCEARCĂ ŞI TU

Distribuie

Pierre Dukan este considerat cel mai bun nutriţionist care a pus bazele unei diete de succes. În peste 20 de ani de cercetări a stabilit o dietă sănătoasă care a devenit apreciată şi folosită de majoritatea vedetelor de la Hollywood.

Prima sa carte dedicată dietelor a avut un succes nemaipomenit. În scurt timp, dieta a devenit atât de cunoscută şi apreciată încât a fost tradusă în nenumărate limbi şi folosită de milioane de femei.

Ce presupune dieta Dukan?

Această dietă este formată din 4 faze. Dacă ne hotărâm s-o folosim, este important s-o urmăm în totalitate.

1.Faza de atac a dietei Dukan

Este considerată cea mai dificilă etapă a dietei. Ea presupune pierderea a 2-3 kilograme într-o săptămână, consumând doar proteine.

La această etapă se pot consuma doar:

–         ouă (maxim 2 ouă pe zi);

–         ficat de vită, mânzat sau pui;

–         produse lactate degresate (iaurt, brânză, lapte bătut);

–         ovăz (1-2 linguri, dimineaţa);

–         peşte (sub orice formă şi din orice categorie);

–         fructe de mare

În fiecare zi trebuie să mergi pe jos 20-30 minute şi să nu consumi produse care conţin grăsimi.

Se recomandă şi consumul a 2 litri de apă plată pe zi. Aici se includ şi ceaiurile, cafeaua, sucul, etc.

II. Faza de croazieră

În cazul în care o persoană doreşte să piardă mai mult de 10 kilograme,aceasta trebuie să consume 5 zile proteine pure, iar următoarele 5 zile proteine pure + proteine vegetale.

Dacă persoana vrea să piardă mai puţin de 10 kilograme, trebuie să consume 3 zile proteine pure, urmate de 5 zile de proteine pure + proteine vegetale.

Durata acestei faze depinde de numărul de kilograme dorite de pierdut.

Legumele permise sunt: roşii, spanac, soia, dovleac, salată, ardei, ceapă, castraveţi, dovlecel, ţelină, varză, conopidă, vinete.

Şi în această perioadă se recomandă consumul a cel puţin 1.5 litri apă pe zi. În această fază trebuie să faci sport 30-40 minute în fiecare zi.

III.Faza de consolidare

La această fază trebuie să respectăm regimul fazei precedente şi să adăugăm o porţie de fructe, brânzeturi şi 2 felii de pâine.

Se pot introduce în mod treptat cartofi, paste, orez (aprox. 20 gr/zi).

IV. Faza de stabilizare

Din această fază, dieta devine un stil de viaţă: joia este ziua când consumăm doar produse din proteine pure.

Se recomandă consumul zilnic de fulgi de ovăz şi mult sport. Putem folosi alimentele preferate, dar în cantităţi limitate.

Dezavantajele dietei Dukan

Un dezavantaj al acestei diete este faptul că simţim o stare de foame permanentă. Din acest motiv, trebuie să consumăm cât mai multe minerale şi vitamine.

Organismul se poate simţi fără energie deoarece nu consumăm elemente bogate în grăsimi. Se recomandă o lingură de ulei de măsline.

Dieta aceasta a pornit multe controverse dar rămâne cea mai folosită şi apreciată dietă de majoritatea vedetelor de la Hollywood.


Distribuie
..