Tu faci dragoste sau sex?

Distribuie

Implicaţi într-o relaţie mai serioasă sau nu, la un moment fiecare cuplu ajunge să facă dragoste, sau poate sex?

O întrebare des întâlnită, cu multe reacţii şi tot atâtea răspunsuri. Se spune că fetele de obicei fac dragoste iar băieţii sex. Nu este adevărat! Specialiştii explică că acesta este un mit care trebuie spulberat: în funcţie de relaţie, atitudine şi comportament: şi băieţii şi fetele fac sex! Respectiv, cu dragostea e acelaşi lucru.

Când facem sex ocazional ne gândim la câteva lucruri: fie din motive fizice avem nevoie de sex, fie din motive psihologice. Cert este faptul că sexul ocazional poate fi distractiv. Cercetările demonstează că în majoritatea cazurilor, sexul ocazional rămâne doar sex. Aici emoţiile nu joacă un rol important şi complicaţiile sentimentale se exclud.

Când eşti îndrăgostit nu faci sex! Specialiştii italieni sunt de părere că: din moment ce ne-am îndrăgostit, această stare de dragoste durează mai multe luni. Din punct de vedere emoţional, femeile nu mai au acea stare de ataşament şi obsesie ca la începutul relaţiei. Când eşti îndrăgostit, încerci să oferi emoţii şi să trasmiţi tot ce simţi – sexul este o modalitate perfectă de a face acest lucru. Din cele expuse anterior, rezultă că oamenii îndrăgostiţi fac dragoste, dar nu sex!

Sexul cu o persoană necunoscută poate fi incitant şi poate avea boom-uri pline de pasiune. Acestea însă au o durată scurtă şi scapă de inhibiţii. De multe ori, partenerii ocazionali se relaxează total şi îşi permit pentru că posibilitatea ca aceştia să se mai întâlnească este mică. Sexul adoptă o nouă identitate şi permite împlinirea anumitor fantezii sexuale fără teama de a fi respinşi.

În relaţiile de lungă durată, probabilitatea ca de fiecare dată să faceţi dragoste scade. Dacă la începutul relaţiei exista o atracţie nebună, pe parcurs corpul partenerului devine o deprindere. Nu este adevărată afirmaţia că persoana cu care formezi un cuplu oboseşte şi se plictiseşte de partidele de amor cu aceeaşi persoană: întotdeauna există un „ceva nou”.


Distribuie