Trucuri de frumuseţe adoptate de make-up artistul lui Marilyn Monroe pentru machiajul acesteia

Distribuie

Allan „Whitey“ Snyder, fostul make-up artist, stilistul şi un prieten apropiat al celebrei Marilyn Monroe, a fost cel responsabil de transformarea unei fete obişnuite într-o frumuseţe de seamă a Hollywood-ului, aşa cum este Monroe cunoscută în jurul lumii. Iată o listă a principalelor trucuri de frumuseţe pe care artistul le folosea în cazul vedetei.

Machiaj deschis pentru ochi. La un moment dat, acest machiaj era considerat o componentă a sexualităţii desăvârşite. În absenţa unor tipuri moderne de farduri pentru ochi, Allan i-a aplicat vedetei un strat subţire de ulei de nucă de cocos în locul unor umbre compacte în jurul ochilor.

Vaselină cosmetică înainte de a adăuga baza. Allan obişnuia întotdeauna să dea un strat subţire de vaselină cosmetică înainte de a adăuga baza. Astfel, pielea se va hidrata iar sub lumina camerelor va avea strălucire. Acum, există o varietate largă de creme care pot fi folosite ca bază, dar o astfel de vaselină poate fi de folos. Este benefică când o aplici pe pomeţi şi sub sprâncene.

Dă buzelor volum. Într-o perioadă în care buzele nu erau mărite prin injecţii, stiliştii apelau la diverse trucuri pentru a le scoate în evidenţă. Una dintre aceste metode era aplicarea a cinci nuanţe diferite de machiaj. Pentru a realiza iluzia de adâncime, Allan colora buzele vedetei cu o culoare asemănătoare ciocolatei, apoi aplica roşu cărămiziu, de la periferia buzelor spre centru cu un creion roşu aprins, Allan mixa culori iar rezultatul era spectaculos. La finalul procesului aplica balsam şi nu luciu de buze.

Folosirea dermatografului expresiv. Allan combina mai multe straturi de contur de ochi. Evidenţia conturul ochilor cu creioane negre şi maro, iar un creion alb era folosit pentru colţurile interioare şi exterioare ale ochilor. La final adăuga câteva puncte roşii pentru a face ochii să pară luminoşi.

http://www.one.ro/


Distribuie