Tot ce e în exces, dăunează! Telefoanele mobile POT produce tumori

Distribuie

Tot ce e în exces, dăunează! Potrivit ziarului La Republica, Un tribunal din Italia a decis că un angajat trebuie compensat, după ce a dezvoltat o tumoare cerebrală din cauza utilizării excesive a telefonului mobil.

Bărbatul de 57 de ani zice că a dezvoltat tumoarea după ce ar fi utilizat telefonul în interes de serviciu timp de 15 ani, mai mult de trei ore pe zi.

Angajatul companiei de telecomunicaţii a aflat de tumoare la un control medical, după ce iniţial credea că are o infecţie la ureche din cauza auzului mai slab şi a senzației de ureche înfundată.

Deşi a rezultat că tumoarea este benignă, adică fără celule canceroase, victima şi-a pierdut auzul după intervenţia chirurgicală.

Avocaţii lui Roberto Romeo spun că decizia tribunalului este o premieră şi e un semn pentru întreaga lume că avansează cunoştinţele ştiinţifice în privinţa faptului că dispozitivele care emit unde electromagnetice de frecvenţă înaltă pot dăuna dacă sunt folosite în exces.

Evident că, în era noastră, nu ne putem lipsi de telefon, cert este că pentru a evita situaţii neplăcute, ar trebui să avem grijă mai mare la modul corect de utilizare a dispozitivului.

http://

 

publika.md


Distribuie
..