Te doare când faci sex? Motivele care cauzează durerea în timpul actului sexual

Distribuie

În timpul actului sexual, femeile pot întâlni disconfort fizic. Există situaţii când acest disconfort apare datorită grijei personale, stresului, dar şi situaţii când durerea în timpul actului sexual arată o problemă de sănătate.

Durerea din timpului actului sexual se numeşte dispareunie. În marea majoritate a cazurilor, ea apare când femeia nu reuşeşte să se relaxeze şi gradul de excitare este scăzut. Nu întotdeauna însă dispareunia presupune doar lipsa excitaţiei, ea poate ascunde probleme destul de serioase.

Un motiv care cauzează durerea este starea de stres, anxietate şi incapacitatea de relaxare. Problemele psihologice pot deveni foarte rapid o barieră în pat. Dacă se întâmplă să ai astfel de probleme, cel mai bine ar fi să vorbeşti deschis cu partenerul tău, să-ţi acorde mai multă atenţie la capitolul relaxare şi mai ales preludiului. Penetrarea trebuie să aibă loc puternic pentru a permite lubrifierea vaginală.

Infecţiile din zona genitală determină înflamarea şi iritaţia zonei. Acest lucru nu interferează cu vaginul. Astfel de infecţii sunt însoţite de mâncărimi şi scurgeri anormale. Acestea crează disconfort în timpul actului sexual.

Infecţiile de tract urinar cauzează durere din caua vezicii inflamate.

Când vorbim de bolile cu transmitere sexuală care pot provoca durere, cel mai frecvent ne lovim de infecţia cu Chlamydia trachomatis. Aceasta este foarte periculoasă şi poate conduce la infertilitate, dacă nu este tratată la timp.

Şi endometriza afectează sănătatea femeilor, cauzând dureri în timpul actului sexual. Aceasta strânge cavitatea uterină şi alte locaţii din exteriorul uterului.

Dacă simţiţi durere în timpul actului sexual, cel mai bine mergeţi la un medic. Încercaţi să aflaţi motivul ce cauzează durerea şi trataţi-vă!


Distribuie
..