Studiu: în viitor vom consuma doar INSECTE

Distribuie

EFie că trăim cu prezentul sau zilnic ne facem planuri de viitor, ziua de mâine este necunoscută pentru toţi. Dat fiind faptul că progresul tehno-ştiinţific ne uimeşte din ce în ce mai mult, nu putem cunoaşte cum va evolua viaţa noastră şi care vor fi priorităţile în viitor.

NASA finanţează un proiect revoluţionar care ar putea redefini hrana pe care noi o ştim. În viitor, alimentele vor fi realizate la imprimante 3D, din alge şi insecte.

O companie din America a primit suma de 125.000 de dolari din partea Agenţiei Spaţiale pentru a crea un model de hrană sintetică. Pentru a crea acest tipar, compania are la dispoziţie şase luni.

Evident că scopul acestor cercetări este destinat programului spaţial. Astronauţii vor avea posibilitatea să consume doar prafuri şi să-şi realizeze propriile combinaţii de mâncare cu ajutorul imprimantei 3D.

Firma care face cercetările spune că alimentele produse ar putea asigura necesarul de hrană pentru populaţia planetei, a cărei dezvoltare a redus semnificativ resursele naturale, transmite realitatea.net.

Experţii alimentari din Organizaţia pentru Alimente şi Agricultură din ONU afirmă că printre cele mai populare insecte care vor putea fi consumate de oameni se numără gândacii, albinele, greierii şi moliile, care sunt foarte nutritive, oferind la fel de multe proteine ca şi carnea sau peştele.

Insectele uscate conţin de două ori mai multe proteine decât carnea crudă şi au aceeaşi valoare nutriţională cu cea a unui preparat la grătar.

Dar tu, vei putea consuma insecte?


Distribuie