Sexul în timpul menstruaţiei: beneficii, riscuri, sfaturi pentru o experienţă de neuitat

Distribuie

În timpul perioadei de reproducere, vei fi la menstruaţie o dată pe lună, iar în cazul în care nu eşti atât de mofturoasă, nu ai niciun motiv să renunţi la activitatea sexuală în timpul ciclului menstrual. Deşi în timpul menstruaţiei sexul poate fi puţin…murdar, te asigurăm că este complet sigur. Ba mai mult, sexul în timpul menstruaţiei vine la pachet şi cu câteva avantaje, inclusiv eliberarea de crampele menstruale.

BENEFICIILE SEXULUI ÎN TIMPUL MENSTRUAŢIEI

 1. Scapi de durerile menstruale. Orgasmele sunt cele care te ajută să scapi de aceste dureri cu care fiecare femeie se confruntă. Când ai orgasm, muşchii uterului se contractă, astfel ajutând la eliminarea crampelor. Mai mult, atunci când faci sex se elimină anumite chimicale din corp, numite endorfine, care te ajută să te simţi mai bine. În plus, activitatea sexuală îţi ocupă mintea şi te face să uiţi de disconfortul resimţit.
 2. Durata menstruaţiei poate fi mai mică. În urma sexului, durata menstruaţiei se poate scurta. În timpul orgasmului, muşchii contractaţi ajută uterul să elimine mai repede conţinutul, ceea ce poate rezulta o durată mai mică.
 3. Creşte libidoul. În timpul ciclului menstrual libidoul femeii trece prin diferite schimbări din cauza fluctuaţiilor hormonale. În timp ce unele femei susţin că le creşte libidoul în timpul ovulaţiei, mai exact cu două săptămâni înainte de menstruaţie, altele mărturisesc că sunt mai excitate în timpul menstruaţiei.
 4. Lubrifiant natural. Dacă faci sex în timpul menstruaţiei, poţi uita de lubrifianţi, deoarece sângele se comportă ca un lubrifiant natural.
 5. Te scapă de durerile de cap. Majoritatea femeilor se confruntă cu dureri de cap în timpul menstruaţiei. Deşi multe dintre ele evită să facă sex atunci când se confruntă cu aceste dureri, cele care fac sex susţin că le ajută să scape de acestea.

EFECTELE SECUNDARE ALE SEXULUI ÎN TIMPUL MENSTRUAŢIEI

Cel mai mare dezavantaj al sexului în timpul menstruaţiei este prezenţa lichidului menstrual: pe tine, pe partenerul tău, pe lenjerie, în special atunci când scurgerile sunt abundente. Pe lângă acest aspect, mai poate apărea anxietatea sau lipsa încrederii şi ruşinea faţă de partener, care pot alunga toată distracţia din timpul actului sexual.
Un alt lucru care ar trebui să te îngrijoreze în timpul partidei de sex este riscul infecţiilor care se pot transmite în urma relaţiilor sexuale, precum HIV sau hepatită. Aceste virusuri se regăsesc în sânge şi se pot împrăştia în contact cu sângele menstrual infectat. Folosirea prezervativului atunci când faci sex poate reduce transmiterea acestor boli.

POŢI RĂMÂNE ÎNSĂRCINATĂ DACĂ FACI SEX ÎN TIMPUL MENSTRUAŢIEI?

Dacă nu ai în plan să rămâi însărcinată prea curând, folosirea prezervativului este o idee foarte bună, indiferent dacă eşti sau nu la ovulaţie sau într-o anumită perioadă a ciclului. Şansele să rămâni însărcinată în timpul menstruaţiei sunt foarte mici, dar nu excluse. Chiar dacă şansele unei sarcini cresc în timpul ovulaţiei, cu 14 zile înainte de începerea ciclului menstrual, durata acestuia diferă la fiecare femeie, iar aceasta se poate schimba lunar. În plus, ia în calcul faptul că spermatozoizii pot trăi mai mult de 7 zile în corp.

TREBUIE SĂ TE PROTEJEZI DACĂ FACI SEX ÎN TIMPUL MENSTRUAŢIEI?

Folosirea prezervativului te poate proteja, în primul rând, de bolile cu transmitere sexuală, iar mai apoi de apariţia unei sarcini nedorite. În cazul în care tu sau partenerul tău sunteţi alergici la latex, există alte forme de protecţie pe care le poţi folosi, iar în acest caz, recomandările medicului sau ale farmacistului sunt binevenite.

SFATURI CARE SĂ TE AJUTE DACĂ FACI SEX ÎN TIMPUL MENSTRUAŢIEI

Iată câteva sfaturi care să te ajute ca actul sexual să fie mult mai confortabil şi o experienţă mai puţin neplăcută:
 1. Fii deschisă cu partenerul tău. Spune-i cum te simţi şi ce crezi despre acest subiect şi află şi părerea lui. Dacă amândoi ezitaţi să discutaţi despre acest subiect, încercaţi să aflaţi care este motivul din spatele acestui disconfort.
 2. Dacă porţi un tampon intern, scoate-l înainte de a ”aprinde artificii pe tavan”.
 3. Aşază pe pat un prosop închis la culoare pentru a evita să pătezi patul. Sau, o sugestie ceva mai sexy: faceţi sex în duş.
 4. Lângă pat să ai în permanenţă şerveţele umede.
 5. Roagă-ţi partenerul să folosească prezervativul astfel încât să evitaţi bolile cu transmitere sexuală sau o sarcină nedorită.
 6. Dacă poziţia sexuală favorită ţi se pare inconfortabilă, încearcă ceva nou. De exemplu, poţi sta lungită pe o parte, iar partenerul în spatele tău.
 7. one.ro

Distribuie
..