Sex. 7 lucruri pe care trebuie neapărat să le ştii despre penis

Distribuie

Este un subiect oarecum învăluit în mister pentru tine? Descoperă câteva detalii care te vor surprinde cu siguranţă, dar care îţi vor fi foarte utile în dormitor

Are o zonă sensibilă

Cea mai sensibilă zonă este partea inferioară a capului penisului, numită glandul penian. Este o zonă erogenă care conţine foarte multe terminaţii nervoase, fiind foarte sensibilă la atingere şi stimuli. Reţine această informţie pentru că te-ar putea ajuta să-i oferi şi mai multă plăcere în timpul partidelor fierbinţi de amor!

Se poate fractura

De obicei fractura se referă la oase, iar deşi penisul nu conţine niciun os, ci este alcătuit numai din ţesuturi moi, există termenul medical de „fractură peniană”. Este un traumatism care poate apărea în timpul unei partide de sex prea viguroase, în timpul masturbării sau chiar unei căderi atunci când penisul este erect. O astfel de fractură reprezintă de fapt îndoirea penisului, ceea ce produce ruperea unei membrane interioare numite „tunica albuginea”. Această membrană acoperă ţesutul spongios numit „corpora cavernosa” care se umple cu sânge în timpul erecţiei, devenind rigid. Prin urmare, trebuie să aveţi mare grijă atunci când încercaţi poziţii sexuale noi şi ceva mai dificile, pentru că nu sunt deloc lipsite de riscuri.

Durata medie a unui act sexual este de cinci minute

Atunci când actul sexual în sine durează în jur de două minute nu este vorba despre ejaculare precoce, aşa cum se tem multe cupluri. Bărbaţii, în special din cauza imaginii greşite induse de filmele porno, cred că ar trebui să reziste cu orele în timpul sexului. Dar media este în jur de cinci minute.

Nimeni nu ştie lungimea medie a penisului

Potrivit aceluiaşi medic urolog, nu există o metodă ştiinţifică acceptată pentru măsurarea penisului şi prin urmare nu se cunoaşte o lugime medie exactă a acestuia.

O mare parte a penisului este ascunsă

Penisul unui bărbat are de fapt o lungime dublă faţă de ceea ce se vede la exterior, pentru că acesta se continuă mult în interiorul pelvisului, fiind ataşat de osul pubian.

Se poate micşora

Penisul se poate micşora de-a lungul timpului din diferite motive, iar fumatul este unul dintre ele. Acest viciu poate „scurta” penisul cu până la un centimetru din cauza calcifierii vaselor de sânge care afectează apoi circulaţia sanguină responsabilă pentru producerea erecţiei.

Există trei tipuri de erecţie

Acestea sunt produse de diferiţi factori. Erecţiile reflexogene sunt provocate de contactul fizic, erecţiile psihogene sunt rezultatul stimulilor audio-vizuali sau fanteziilor, iar erecţiile nocturne au loc în timpul somnului. În general erecţiile nu pot fi controlate, adesea sunt neintenţionate şi pot apărea în momente inoportune.

Distribuie