Semne subtile că îi e dor de fosta iubită

Distribuie

ând vine vorba de fosta iubire, cu toții ne simțim nostalgici uneori și avem tendința să retrăim momente din timpul relației. Este ușor să pretinzi că o despărțire poate fi ușoară, iar această experiență vine la pachet cu nopți nedormite, mesaje trimise în miez de noapte, sesiuni de plâns sau gânduri care nu își au sensul. Oricât de greu îți este să crezi, sunt etape prin care ambii parteneri trec după încheierea relației.

cuplu care sta pe marginea patului

Nu doar femeile suferă după o poveste care s-a încheiat, ci și bărbații. Să începi o relație nouă poate fi o alegere care te poate ajuta să uiți de fosta iubire și să înveți să oferi dragoste din nou, să dăruiești și să îți dorești să îți faci noi amintiri. Și din moment ce stările și trăirile tale au legătură cu dorul care încă te poate măcina, atunci cu siguranță ai capacitatea să observi dacă partenerul tău este în aceeași situație.

Astfel, dacă ești implicată într-o relație nouă, dar sunt câteva semne subtile că patenerului tău îi e dor de fosta iubită, cel mai bine este să analizezi în detaliu situația și să comunicați.

Ce semne te ajută să îți dai seama că se gândește la fosta iubire

Nu este dornic să primească afecțiune din partea ta

Când partenerul tău se gândește la vechea relație, acest lucru înseamnă că nu răspunde la afecțiune. Potrivit lui Grant Brenner, medic psihiatru și autor al unui studiu despre relații, iubitul tău poate considera că momentele de intimitate emoțională și fizică sunt un semn de trădare față de fosta iubire. Astfel, gândurile care îl macină rezultă în incapacitatea lui de a se deschide în fața ta și de a primi afecțiune și atenție.

VEZI SI: 6 gesturi frumoase prin care sa spui „Mi-e dor de tine!”

barbat care isi ignora partenera

Gândurile lui sunt în altă parte în momentele de intimitate

Partenerul tău evită contactul vizual când sunteți într-un moment intim? Sau are tendința să își întoarcă privirea? Aceste semne, însoțite de gesturi care îl fac să fie absent, sunt o dovadă că încă se gândește la fosta iubire și nu poate depăși experiențele anterioare.

Păstrează lucruri care îi aduc aminte de fosta iubita

Foarte mulți dintre noi păstrăm lucruri care ne aduc aminte de persoanele pe care le-am iubit și alături de care am creat povești frumoase, însă este greu să accepți faptul că partenerul tău nu este pregătit să uite de fosta relație. Iar acesta nu mai este un semn subtil că îi e dor de fosta iubită, ci este unul extrem de evident.

„Partenerul tău poate deveni agitat, inventează scuze sau spune că va scapa de toate acele lucruri, însă nu pare că se va ține de cuvânt. De asemenea, ai putea observa că sunt momente în care privește toate acele lucruri și se pierde în gânduri. Asta sugerează că nu a trecut peste despărțirea de fosta iubită și că încă se gândește la momentele pe care le-au petrecut împreună”, spune Brenner.

Își mărturisește dragostea în mod constant

Cu toții ne dorim să trăim o poveste adevărată de iubire, suntem dornici să primim și să oferim afecțiune, suntem dispuși să dăruim și ne dorim să fim fericiți în cuplu, dar toate aceste trăiri minunate trebuie să vină de la sine. Dacă partenerul tău își mărturisește dragostea și afecțiunea în mod constant, chiar de la începutul relației, acest comportament este o dovadă că îi e dor de fosta iubire și că nu este pregătit să fie într-o relație nouă.

Potrivit lui Mark Borg, psiholog și psihanalist, nevoia constantă de a-și mărturisi dragostea este cel mai clar semn că trecutul încă îl macină. Acest lucru se întâmplă nu numai din motivul că el încearcă să te convingă pe tine că a trecut peste despărțirea de fosta iubită, ci și din nevoia de a-și demonstra lui însuși că este pregătit să iubească din nou.

cuplu care se cearta din cauza telefonului

Îi urmărește activitatea pe rețelele de socializare

Trebuie să recunoaștem că tuturor ne place să mai aruncăm un ochi pe conturile de Facebook sau de Instagram ale persoanele de care ne-am despărțit, însă este neplăcut să fim martori la astfel de acțiuni.

Dacă ai observat acest comportament la partenerul tău și vezi că face acest lucru în mod constant, atunci este încă un semn clar că nu o poate uita pe fosta parteneră. Este o dovadă clară că nu este dispus să treacă peste relația anterioară, iar o conversație directă despre acest subiect nu va îmbunătăți relația dintre voi. Din contră, există riscul ca tu să fii personajul negativ, iar el să inventeze diverse scuze pentru acțiunile sale.

Discută din ce în ce mai mult despre relația anterioară

Potrivit lui Heidi McBain, terapeut și consilier în probleme de căsnicie, dacă partenerul tău începe brusc să povestească tot mai multe lucruri despre fosta lui iubita, despre obiceiurile pe care le aveau sau despre activitățile pe care le făceau, lucruri pe care în mod normal nu le aducea în discuție, atunci toate acestea sunt un semn clar că încearcă să proceseze toate sentimentele pe care le are față de fosta iubire.

Te compară cu fosta

Dacă ești în situația în care partenerul tău îți spune că te comporți mult mai frumos cu el decât fosta sau admiră foarte multe lucruri la tine pentru că ești mult mai deschisă, mai sociabilă și mai drăguță, atunci, potrivit lui McBain, acest lucru înseamnă că el nu poate trece peste despărțirea de fosta prietenă. Nu contează dacă toate acele comparații pe care le face sunt în favoarea sau în defavoarea ta, deoarece modul în care el se manifestă este o dovadă clară că are un sentiment de vinovăție pe care încearcă să îl acopere.

Păstrează legătură cu familia ei

Dacă legăturile pe care le-a creat cu familia ei sunt foarte puternice, chiar dacă ei nu mai sunt împreună și au întrerupt orice formă de comunicare, acest comportament nu este în avantajul relației voastre. De fapt, nu numai că această legătură cu familia fostei poate fi dăunătoare pentru relația voastră, dar poate afecta negativ și comunicarea cu familia ei, dacă nu sunt stabilite niște limite clare.

Vrea să păstreze vechile obiceiuri

Dacă partenerul tău nu poate renunta la vechile obiceiuri și îți propune să mergeți în locurile în care obișnuia să își petreacă timpul cu fosta prietenă, atunci este un semn clar că nu poate lasa trecutul în urmă și că nu este dispus să își creeze amintiri noi cu tine. Să începi o altă relație înseamnă să fii dispus să faci schimbări în viața ta, să trăiești experiențe noi și să descoperi persoana alături de care ai ales să îți petreci timpul. Astfel, dacă el nu este dispus să facă cel mai mic efort pentru a schimba ceva în viața lui, atunci este o dovadă clară că nu este potrivit pentru tine.

Nu vorbește la viitor despre relația voastră

Trebuie să recunoști că în orice relație se ajunge, mai devreme sau mai târziu, la discuții despre viitor. Partenerul tău refuză să deschidă acest subiect sau nu este dornic să își imagineze cum ar putea arăta relația voastră peste câțiva ani? Dacă ai observat că nu vrea să vorbească despre ce urmează să faceți peste o lună sau peste o perioadă mai lungă, dacă nu vrea să discute despre ideea de a vă muta împreună sau dacă nu ia în calcul întemeierea unei familii cu tine, atunci este posibil ca el doar să se folosească de relația cu tine pentru a uita de fosta iubire.

Nu te-a prezentat familiei

Au trecut foarte multe luni de când sunteți împreună, iar el nu te-a prezentat familiei? Mai mult decât atât, nu le povestește celor dragi despre tine și nu ești sigură dacă ei știu de existența ta? Este o altă dovadă că el nu consideră relația cu tine ca fiind una serioasă și doar se folosește de timpul pe care-l petreceți împreună ca să treacă mai ușor peste despărțirea de fosta parteneră.

Prietenii lui sunt surprinși când află de tine

Prietenii sunt confidentii noștri, sunt primii la care apelăm pentru sfaturi, consiliere sau pentru a povești detalii picante din viețile noastre intime, așa că ar trebui să îți pui un semn de întrebare dacă prietenii lui nu au știut de tine foarte mult timp și sunt surprinși să afle că iubitul tău este pregătit să înceapă o nouă relație. Din moment ce ai observat și alte semne, faptul că nu te-a prezentat prietenilor săi este încă o dovadă clară că nu consideră relația cu tine ca fiind serioasă.

Nu i-a impus limite fostei

Este adevărat, sunt perioade, chiar și după o despărțire dureroasă, în care cei doi păstrează legătura în continuare, își trimit mesaje, își oferă sfaturi sau se întâlnesc ocazional, dar toate aceste lucruri au o limită. Dacă fosta lui iubită îl caută constant, iar de multe ori se întâmplă să fii prezentă la foarte multe discuții pe care ei le au, înseamnă că nu este pregătit să rupă complet legătura și, de teamă să nu o piardă complet, este dispus să își sacrifice relația cu tine.

divahair.ro


Distribuie
..