Seminţele care ucid celulele canceroase. Sunt esenţiale pentru sistemul imunitar

Distribuie

Seminţele de dovleac conţin anumite substanţe capabile să ucidă celulele canceroase şi au proprietăţi antiinflamatorii, se arată într-un studiu spaniol. Mai mult decât atât, aceste seminţe uimitoare pot îmbunătăţi starea de spirit, fiind extrem de benefice pentru sănătatea ta mentală şi fizică.

Un alt studiu german a subliniat că femeile aflate la menopauza trebuie să consume seminţe de dovleac zilnic, deoarece acestea reduc riscul de a dezvoltă cancer de sân cu 23%.

Seminţele de dovleac sunt o sursă bogată de zinc, care este esenţial pentru sistemul imunitar. Mai mult decât atât, ele pot îmbunătăţi vederea, somnul, aspectul pielii şi starea de spirit. Aceste seminţe benefice sunt şi o sursă excelenţă de mangan, fibre, potasiu, fosfor şi proteine. Graţie acestor nutrienţi, seminţele de dovleac te ajută să pierzi în greutate.

Uleiul de seminţe de dovleac este extrem de util în cazul măririi prostatei. Mai mult, acest ulei uimitor conţine fitochimicale şi antioxidanţi care lupta împotriva radicalilor liberi în organism şi previn dezvoltarea celulelor canceroase.

Cu toate acestea, reţineţi că seminţele de dovleac trebuie consumate moderat, o ceaşcă de seminţe de dovleac conţine 285 kilocalorii.

realitatea.net


Distribuie
..