Secretele murdare ale STEWARDESELOR: cum îţi este servită cafeaua şi cât ţine oxigenul din măşti

Distribuie

Mai multe aspecte ale liniilor aeriene nu sunt cunoscute de o mare parte din pasagerii. Multe dintre secretele care stau la baza calatoriei cu avionul nu vor iesi poate niciodata la suprafata. Insa unele dintre ele  au ieşit la iveală în cadrul unei postări de pe forumul Reddit, unde mai mulţi angajaţi ai liniilor aeriene sau din aeropoturi au făcut o serie de mărturisiri amuzante, dar şi şocante. Astfel, putem afla de exemplu, cât timp le ajunge cantitatea de aer din măştile de oxigen pasagerilor.
Potrivit „Daily Mail”, în cazul unei depresurizări la bord, măştile cu care este echipat avionul conţin o cantitate de oxigen pentru 12-15 minute, acesta fiind timpul de care are nevoie echipajul să aducă avionul la o altitudine mai mică, unde se poate respira normal.  Un alt aspect sunt castile audio. Este recomandat sa le folosim pe ale noastre, intrucat castile care se gasesc in avion sunt refolosite. Un alt sfat este să nu bem cafeaua oferită la bord.

“Cafeaua aceea este absolut dezgustătoare, pentru că nimeni nu spală vasul în care se prepară, în fiecare dimineaţă. Persoanele însărcinate cu acest lucru nu dau doi bani pe curăţarea vasului. Nici măcar nu există produsele necesare curăţării, a consemnat acesta.”

Un alt amănunt dezvăluit că este că piloţii primesc trei mese pe zi, fiecare preparat fiind ales în aşa fel încât să nu le producă intoxicaţie alimentară sau alte probleme de sănătate. De asemenea, pasagerii nu au intimitatea asigurată atunci când folosesc toaleta avionului, întrucât uşa se poate deschide din exterior, deşi este blocată pe interior, pentru a se putea interveni în situaţii de urgenţă.

La fel de inutile sunt şi încuietoarele bagajelor. „Lacătele de la bagajele cu fermoar sunt inutile. Fermoarul poate fi desfăcut chiar şi aşa, doar cu ajutorul unui pix, cu care se poate desface fermoarul blocat. Eu am procedat de multe ori aşa atunci când nu am putut identifica bagajele călătorilor”, a scris un alt angajat sub protecţia anonimatului.
Strewardesele trebuie să îşi dea seama dacă pasagerii sunt persoane posibil agresive sau dacă se află sub influenţa băuturilor alcoolice, deci care ar putea crea probleme în timpul zborului. De asemenea, detaliile fizice sunt foarte analizate, notează Adevarul.ro.

„Dacă observ pe cineva cu un fizic puternic, musculos, atletic, încerc să îi memorez chipul şi să reţin ce loc au. Într-o situaţie de criză, astfel de persoane pot fi de ajutor, iar dacă se întâmplă ceva şi lucrurile par să se agraveze, voi apela discret la aceste persoane, în speranţa că ne vor ajuta în caz de nevoie”, a precizat unul din utilizatori, adăugând că persoanele care par mai puţin înzestrate cu forţă fizică nu vor fi plasate lângă locurile cu ieşiri, întrucât nu ar putea ridica manetele care deschid uşile.

obiectivonline.ro

 

 


Distribuie
..