7 dureri pe care le poţi îndepărta, masându-ţi palma

Distribuie

Descoperă de la un expert cum să ameliorezi anumite afecțiuni prin reflexoterapie! Ce se întâmplă dacă îți atingi anumite puncte ale mâinilor!

Numeroase studii au demonstrat că reflexoterapia combate anxietatea şi durerile, mai ales în cazul bolnavilor de cancer gastric şi de ficat. Este dovedit clinic ca această tehnică de masaj induce o stare de relaxare în tot corpul şi alungă stresul, însă acestea nu sunt singurele afecţiuni ameliorate prin reflexoterapie. Şi în cazul durerilor de spate, gât, articulare sau migrene rezultatul este acelaşi. Bogdan Begligiu, terapeut la cabinetul de masaj Tummo Reiki îţi spune cum îţi poţi aplica şi acasă autotratamentul pentru a ameliora durerile.

Există dovezi care demonstrează că reflexoterapia în palme a fost folosită încă din anul 4000 î.Hr. în China și Egipt. Medicina occidentală a redescoperit această tehnică prin apăsare ușoară prin intermediul lui Dr. William Fitzgerald, care a numit-o terapia zonală. În 1915, un articol intitulat ”Ca să nu te mai doară dintele, apasă-ți degetul”, a intrat în atenția publicului și astfel a fost popularizată reflexoterapia.

”Apăsarea unor anumite puncte la nivelul palmei este de fapt tot o formă de reflexoterapie, prin care se stimulează terminațiile nervoase din palme, care trimit impulsuri către întreg corpul prin sistemul nervos. La nivel subtil, aceste puncte sunt aferente unor nadi-uri, acestea putând fi imaginate precum niște intersecții la nivelul merdianelor prin care circulă energie. La foarte mulți dintre noi aceste nadiuri sunt blocate, iar prin stimularea lor, se reia fluxul energetic și apar și rezultatele în plan fizic prin însănătoșire”, explică Bogdan Begligiu, terapeut la cabinetul de masaj Tummo Reiki.

Reflexologia este similară cu acupresiunea, pentru că și aceasta vizează lucrul la nivel energetic, iar atunci când apeși anumite puncte, activezi energia corespunzătoare de pe acel meridian prin care întreg sistemul începe să se armonizeze. Reflexologia îmbunătățește de asemenea și circulația la nivelul mâinilor. Reflexologia este utilizată de cele mai multe ori pentru eliminarea durerii și poate fi realizată atât prin automasaj, dar și de către un terapeut, care dacă lucrează și cu bioenergie, vei simți efecte mult mai puternice.

Tehnica de execuție

Există mai multe hărți cu punctele reflexogene ale mâinilor: occidentale, indiene, coreene și aculife, însă indicațiile de mai jos se bazează pe varianta occidentală. Dacă vrei să-ți faci singur acest tratament, poți pune un prosop sub mână pentru a o susține și să stai astfel mai confortabil. Tehnicile de bază sunt următoarele:

  • Folosește arătătorul sau degetul mare pentru a exercita presiune. Le poți folosi și pe ambele deodată
  • Fie presezi direct, fie faci cerculețe mici cu degetul asupra zonei
  • Presiunea trebuie să fie puternică și aplicată între 3-5 secunde.
  • Începe cu mâna dreaptă și după ce ai terminat complet poți să treci la stânga
  • Începe cu degetul mare și apoi cu restul degetelor
  • Există și o contraindicație pentru persoanele care au flebotomie.

Harta mâinii

”Pe de-o parte, degetele corespund cu capul și gâtul. Masajul degetelor te va ajuta să elimini dureri cum sunt cele de cap, de dinți, de sinusuri. Palmele corespund corpului. Cum te uiți la palmă, partea de la baza degetelor corespunde cu gâtul, centrul cu stomacul și ficatul și partea de lângă încheietură cu sistemul digestiv”, adaugă Bogdan Begligiu.

Ce afecțiuni poţi ameliora prin reflexoterapie:

1. Constipație
La degetul arătător, apasă la baza unghiei spre degetul mare. Acesta este corepondentul meridianul intestinului gros și colonului.

2. Durere în gât
Ține degetul mare de la bază și rotește-l. Trage apoi de el și rotește-l în cealaltă direcție. Realizează aceeași mișcare de rotație în ambele sensuri, dar acum mergând cu o falangă mai sus. Realizează același procec la toate degetele.

3. Durere de sinusuri și de cap
Apasă vârful degetului mare într-o mișcare de pulsație pe toate părțile. Repetă procesul pentru fiecare deget.

4. Durere de umeri
Freacă baza degetului mic pe ambele părți.

5. Durere de spate
Aplică presiune pe degetul mare de la vârf până la bază.

6. Insomnie
Apasă presiune în centrul degetului mare, unde avem amprenta timp de 45 de secunde. Repetă de 2-3 ori pe zi.

7. Libidou scăzut
Mișcă încheietura fiecărei mâini de douăzeci de ori de 2-3 ori pe zi.

eva.ro

Distribuie
..