SAFE SEX. 4 greşeli pe care ar fi bine să le eviți când vine vorba de protecție

Distribuie

Protecția este una dintre regulile de bază ale sexului şi mulți o încalcă uneori deliberat, alteori fără să-şi dea seama. Cum vine asta „fără să-şi dea seama”? Păi e simplu: doar cred că se protejează, când de fapt nu e deloc aşa.

Ştim că uneori nu poate să pară important sau că te gândeşti că nu ai de ce să faci sex protejat din moment ce ai încredere totală în partener/ă, dar… Riscul de sarcină nedorită şi de boli cu transmitere sexulă este unul real. Şi nu vă dorim să simțiți consecințele pe propria piele. În plus, dacă te protejezi corespunzător nu ai motive să fii stresat în timpul actului, prin urmare o să te bucuri mai mult de experiență.

So! Vrei să scapi de griji? Protejează-te! Pe tine, şi pe partener/ă! Şi, mai important, protejează-te cum trebuie! Pentru că nu vrei să ai surprize, nu?

Uite 4 greşeli pe care toată lumea le face cel puțin o dată când vine vorba de „safe sex”.

Te bazezi pe ejacularea „afară”. Dar asta NU este o metodă de protecție! E mai mult un fel de ruletă rusească. Poate că scapi de câteva ori de o sarcină, dar ştii vorba aia… „ulciorul nu merge de multe ori la apă”. În plus, nu este o metodă care să te protejeze de boli cu transmitere sexuală.

Crezi că dacă iei pilule contraceptive ai căpat sută la sută de grija unei sarcini.Statisticile arată rata de succes este de „doar” 98%. În plus, nici asta nu te fereşte de infecții. So, girls, mai ales când aveți parteneri noi, nu vă bazați doar pe micuța pilulă, oricât de regulat o luați. Cum se silabiseşte „protecție”? PRE-ZER-VA-TIV!

Folosiți un prezervativ de dimensiune greşită. Se întâmplă! Mai ales pentru că tipii în general au o părere bună despre dotările lor. Unii poate prea bună… Pentru că uite aşa se întâmplă să cumpere prezervative mai mari decât ar trebui. Alții nici nu-şi bat capul cu măsura şi cumpără ce-o fi. Well… Asta poate fi o problemă, pentru că prezervativul poate fie să alunece, fie să se rupă, iar de aici ştiți lecția.

Vă bazați pe metoda calendarului. Ladies, aici vorbim în special cu voi! Deşi s-ar putea să nu le strice nici tipilor care s-ar putea să fi învățat câte ceva despre ciclul menstrual al partenerelor. Ştiți deja că exită perioada de fertilitate maximă şi perioada de fertilitate scăzută. Repetăm: SCĂ-ZU-TĂ! Deci nu ZERO! Deci… de ce să rişti dacă nu-ți doreşti o sarcină? Ştim, există mereu opțiunea avortului, dar nu e chiar cea mai plăcută experiență.

myzutv.ro


Distribuie