Sacrificiile lui diCaprio, pentru rolul din „The Revenant”: „Am mâncat ficat crud. A fost dezgustator”

Distribuie

Anul 2016 ar putea fi „anul diCaprio”. La 41 de ani, actorul şi-ar putea vedea visul împlinit, având şanse mari câştige cel puţin un Oscar. Pentru asta însă, a muncit enorm.

 

Pentru a conferi autenticitate personajului pe care îl interpretează în filmul „The Revenant”, Leonardo diCaprio a făcut de toate: a filmat la temperaturi sub pragul de îngheţ, a dormit în carcase de animale şi a mâncat ficat crud de bizon. Asta, deşi bugetul uriaş al producţiei i-ar fi permis să îl înlocuiască cu unul fals.

De altfel, el a recunoscut, în cadrul unui intreviu, că „The Revenant” a fost cel mai greu film pe care l-a filmat vreodată.

Actorul alături de care am lucrat mânca carne crudă de bizon pe tot parcursul repetiţiilor, iar mie mi-au dat un soi de clătită gelatinoasă roşie, care pur şi simplu nu părea reală. Pentru minte nu era autentică. Am vrut să fie real şi am folosit şi eu acel ficat uriaş. A fost complet dezgustător. (…) Partea cea rea este membrana din jurul lui… E ca un balon. Când muști din ea, explodează în gură. Reacţia mea se poate vedea pe ecrane. Nu o să mai fac asta niciodată! Când vizionaţi filmul, veți vedea reacția mea, pentru că Alejandro (n.r regizorul filmului) a păstrat-o. Spune totul. A fost o reacție instinctivă”, a declarat diCaprio, înainte de lansarea oficială a filmului.

„The Revenant” are 12 nominalizări la Oscar, iar Leonardo diCaprio a primit, până acum, mai multe primii, printre care se numără şi un Glob de Aur.

Bazat pe fapte reale

„The Revenant” este inspirat de romanul lui Michael Punke, bazat pe fapte reale. Acţiunea se petrece în America de Nord, în 1823, iar în centrul ei se află Hugh Glass (DiCaprio), membru al unei expediţii în Munţii Stâncoşi, unde este prins de un urs grizzly şi sfârtecat. Căpitanul grupului lasă în urmă trei oameni pentru a-i ţine companie în ultimele clipe de viaţă şi pentru a-i săpa mormântul, dar, de frică să nu fie prinşi de indieni, cei trei îi iau lui Glass armele şi echipamentul şi fug. Însă eroul îngrozitoarei confruntări cu ursul grizzly nu moare: se târăşte, deşi mutilat, mai bine de 300 de kilometri prin sălbăticie, animat de sumbre planuri de răzbunare împotriva celor care l-au părăsit.


libertatea.ro


Distribuie