S-a descoperit tipul de pâine care aduce numai beneficii! E plină de antioxidanți anti-cancer

Distribuie

Un cercetător de la Universitatea din Singapore, Zhou Weibiao, a găsit formula unui tip de pâine care să aducă numai beneficii, păstrând gustul și textura cu care amatorii de pâine albă sunt obișnuiți. Bogată în antioxidanți care previn cancerul, această pâine purpurie este digerată într-un timp cu 20% mai îndelungat și conține doar compuși naturali, potrivit Ziare.com.

Potrivit CNN, se poate spune că este vorba despre un super-aliment. Problema majoră cu pâinea este indicele său glicemic mare: conținutul de zahăr ajunge imediat în sânge, făcând ca nivelul de glucoză să urce brusc. Faptul că se digeră repede înseamnă că și senzația de foame vine mai repede și se consumă mai multă mâncare decât în mod normal.

„Provocarea a fost să vedem dacă putem schimba rețeta pâinii, fără să schimbăm textura pâinii albe pe care oamenii o iubesc atât de mult”, a explicat omul de știință.

Astfel, acesta a decis să extragă antocianinele (n.r – antioxidanți naturali) din orezul negru și să le adauge în pâine. În ciuda faptului că este cunoscută puterea antioxidanților și efectele lor benefice asupra sănătății, știința de a adăuga antocianine, ca ingredient, în mâncare este „foarte limitată”, explică omul de știință.

În ceea ce privește caloriile, numărul rămâne același ca în cazul pâinii albe. Însă, mărindu-se timpul de digestie, se mănâncă mai rar, în final consumându-se mai puțină mâncare. Practic, același număr de calorii „satură” pentru mai multă vreme.

Pâinea ‘mov’ nu este, încă, pe piață, însă omul de știință a fost deja abordat de marii producători, care mizează pe succesul acesteia, odată ce va fi lansată. Deja există unii care visează că antocianinele se vor putea adăuga și în ciocolată, transformând-o, astfel, dintr-o gustare vinovată într-una extrem de sănătoasă.

 


Distribuie
..