S-a născut un învingător: Reacţia fabuloasă a unui bebeluş după ce a venit pe lume

Distribuie

Un băieţel şi-a făcut venirea pe lume într-un stil grandios, la capătul unui travaliu chinuitor de patru zile. Prima lui reacţie a devenit virală.

După patru zile agonizante în care s-a confruntat cu o creştere ameninţătoare a tensiunii sanguine, iar medicii s-au temut că va suferi o ruptură de uter, Angel Taylor a născut al treilea ei copil, un băieţel. Micul Sullivan a venit pe lume foarte relaxat, cu zâmbetul pe buze şi cu braţele ridicate ca un învingător care trece linia de sosire la maraton. Venirea lui pe lume chiar a fost o victorie a vieţii, aşa că nu putea fi decât altfel decât tot ce au văzut medicii până atunci.

Angel, o femeie de 33 de ani din Bremerton, Washington (SUA), a născut cu o săptămână înainte de termen, după ce un control medical a indicat că are tensiunea sanguină periculos de mare. Mamă a trei copii, ea a mai născut natural şi prin cezariană. Pe 5 martie, când a fost internată în spital, spera că va putea naşte natural, dar după trei zile, când au văzut că are o dilataţie insuficientă, de numai 4 centimetri faţă de minimum 10, medicii au decis să-i facă cezariană. Pe 8 martie, de ziua femeii, Sullivan şi-a făcut intrarea în lume în stil de campion, după un travaliu lung cât un ultramaraton.

Angel, al cărei soţ lucrează în marina americană, a spus că Sullivan este cel mai cuminte băiat şi a explicat de ce travaliul nesfârşit a meritat tot chinul pe care l-a îndurat.

Presiunea ridicată a sângelui în timpul sarcinii poate cauza complicaţii serioase pentru mamă şi făt, inclusiv naşterea prematură şi preeclampsia, o afecţiune determinată de tensiune care provoacă leziuni ale rinichilor, ficatului şi creierului dacă nu este tratată. Hipertensiunea în timpul sarcinii este una dintre cauzele comune ale deceselor la naştere în Statele Unite.

Din cauza riscului asupra sarcinii sale, medicii i-au spus lui Angel că va trebui să nască mai devreme. Termenul ei fusese stabilit la mijlocul lunii martie, dar tensiunea ridicată era periculoasă. „Ne-am întors acasă şi ne foiam de colo-colo ca nişte găini, credeam că mai avem o săptămână!”, a povestit ea pentru People„N-aveam maşina pregătită, nici bagajele pregătite”, a mai spus femeia.

Când a fost internată, pe 5 martie, doctorul i-au administrat doze mici de pitocin, o variantă sintetică a oxitocinei, hormonul natural care ajută uterul în timpul travaliului. Dat fiind că Angel nu avea dilataţie, naşterea naturală era foarte riscantă, iar medicul se temea că ea va suferi o ruptură a uterului, o complicaţie rară, dar foarte periculoasă, care survine în timpul naşterii, aşa că nu şi-au asumat niciun risc şi au ales soluţia inducerii travaliului. „Doctorul ştia că va fi un proces lent şi de durată, n-au vrut să inducă agresiv travaliul. A vrut ca noi să fim în siguranţă. Nu dorea ca eu să sufăr o ruptură sau ca bebeluşul să fie stresat la naştere. A vrut să fie un proces încet”, a explicat femeia.

După trei zile în spital, Angel avea o dilataţie de numai patru centimetri pe 8 martie. Echipa medicală şi-a dat seama că e insuficient pentru o naştere în siguranţă, aşa că a trecut la planul B: cezariana. „A fost foarte greu să-l scoată. Au descoperit că am multe cicatrici pe uter, că acesta era foarte subţire şi nu era deschis cum trebuie, aşa că bebe era prins înăuntru, ceva de genul ăsta”, a povestit Angel.

Din fericire, operaţia a decurs bine, iar la ora 23.24, micul Sullivan şi-a făcut apariţia. A fost un moment de pomină, pentru că nimeni nu se aştepta ca el să vină pe lume altfel decât o fac nou-născuţii – plângând sau respirând cuminţi până când sunt spălaţi şi puşi în braţele mamei. Dar el era foarte relaxat şi fericit, ca şi cum ar fi spus: „În sfârşit! Am venit! Victorie!”.

Angel, care este vloggeriţă şi administrează două canale de YouTube, MakingBabyTaylor şi ItsTheTaylorCrew, spune ce a simţit când şi-a văzut băieţelul zâmbind şi ridicând braţele în primele lui clipe de viaţă: „Mi s-a părut amuzant pentru că atunci când era în burta mea se mişca într-una. Îi ziceam atunci că are ditamai camera în care poate să se întindă cât vrea, numai să iasă! Şi când a ieşit, exact asta a făcut! A fost o mare uşurare. Ne făceam griji despre cum va fi… dar el era într-o formă grozavă!”.

După alte câteva zile în maternitate, femeia şi-a adus în sfârşit băieţelul acasă. În ciuda travaliului lung prin care a trecut, Sullivan este fericit şi a devenit imediat atracţia principală a fratelui mai mare, Caledon (5 ani), şi a surorii sale, Kerrigan (3 ani). „E cel mai cuminte copil. Este foarte drăguţ şi foarte calm. Plânge foarte rar. Îi place să se întindă şi e foarte dulce”, a povestit mama lui. „Copiii îl adoră şi vor mereu să-l ia în braţe. S-a obişnuit cu familia ca şi cum a fost mereu aici”, a încheiat ea.

eva.ro


Distribuie
..