S-a descoperit un nou organ în corpul nostru – Ar putea ajuta la prevenirea şi tratarea unor tipuri de cancer

Distribuie

Cercetătorii de la Universitatea din New York au publicat un studiu care prezintă o parte a corpului descoperită recent.

L-au numit interstiţiu şi ar putea fi cel mai mare organ al organismului uman. Cercetătorii susțin că acest organ a fost întotdeauna vizibil, doar ca l-au interpretat greșit.

Dacă se va lămuri cum funcționează, noul organ ar putea avea un rol important în tratarea anumitor tipuri de cancer.

Este localizat sub piele, dar şi în jurul intestinelor, plămânilor, muşchilor şi al vaselor de sânge.

„Nu este un ţesut rigid, este flexibil. Este fluid. Adică arată ca un burete, ca un tampon, este vorba de nişte structuri flexibile pline de lichid, care pot fi comprimate şi apoi revin la forma iniţială”, a declarat autorul studiului, Neil Theise, profesor de patologie la Universitatea de Medicină din New York.

Potrivit studiului, în prima fază s-a crezut că este vorba doar de un „perete” format din niște straturile de colagen care unește țesuturile. Însă în loc de perete s-a dovedit a fi o „autostradă deschisă cu compartimente umplute cu lichid.

„Ştim cum apare cancerul, cum pleacă din nodulii limfatici. Nu am reuşit să studiem asta suficient. Suntem în proces de cercetare. Oare putem identifica mecanismele care le permit celulelor să se deplaseze, şi apoi să vedem cum putem interfera cu ele? Așa am putea încetini metastazele sau chiar să le prevenim”, spune Neil Theise.

noizz.ro

 


Distribuie