Robbie Williams crede că are autism sau sindromul Asperger: „Nu ştiu ce e, dar ceva am“

Distribuie

Cântăreţul a declarat că suferă de o afecţiune psihică pentru că are un comportament compulsiv care îi afectează viaţa şi activitatea muzicală.

Într-un interviu pentru Radio 2, starul în vârstă de 44 de ani a mărturisit că simte că „ceva îi lipseşte” şi că se confruntă cu o afecţiune mentală. „Am nişte lipsuri mari. Poate fi Asperger sau autism. Nu ştiu din ce spectru e, dar ceva e”, a spus el. „E ceva de lucru în capul meu – am o obsesie interesantă, dependenţă, o boală mentală aş spune. Aş fi avut ceva şi dacă eram starul pop Robbie Williams sau muncitorul Robbie Williams”, a continuat el.

Starul a dezvăluit că una dintre obsesiile sale ciudate este să caute comentarii negative despre el. „Ce-i interesant la obsesia mea… e să caut lucruri urâte despre mine. Sunt obsedat să mă grăbesc… să plec”, a spus el, explicând cum se simte când are o zi proastă: „Sunt un idiot. Nu pot să cânt.”

„Zi de zi, lucrurile se schimbă. Fac aceleaşi lucruri ca în ziua de dinainte, dar acum e o altă zi şi nu ştiu de ce e aşa greu să mă dau jos din pat. Ăsta sunt”
, a explicat artistul, vorbind despre starea lui de spirit.

Robbie a mai spus că simte că în ultimii ani a început să înveţe cum să se descurce mai bine şi să se bucure de viaţă, ajutat de soţia lui, Ayda Field, mai ales după ce a devenit tatăl a doi copii, Teddy, în vârstă de cinci ani, şi Charlton, în vârstă de trei ani.

Actriţa Ayda Field a dezvăluit recent că Robbie a făcut injecţii cu testosteron pentru a scăpa de depresie.

Ea a povestit că la 30 de ani, soţul ei a aflat de la medicii care îl tratau pentru depresie că afecţiunea sa ar putea fi provocată de un nivel scăzut de hormoni masculini în organism, echivalent celui al unui bărbat de 80 de ani. Starul a urmat apoi un tratament cu testosteron, iar acesta i-a transformat pur şi simplu viaţa, a spus Ayda Field, invitată, luni, în emisiunea de televiziune „Loose Women”, de pe postul ITV. „După ce a început tratamentul cu testosteron, s-a simţit de parcă i s-a schimbat viaţa, putea face lucruri, era fericit, era motivat şi asta nu are legătură cu a avea muşchi imenşi”, a mai spus ea.

În februarie, Robbie Williams a mărturisit pentru The Sun că a fost foarte aproape de moarte în câteva rânduri şi şi-a comparat viaţa „ca un carusel” cu cea a regretatului George Michael, care a decedat în 2016, de Crăciun. „Am o boală care vrea să mă omoare şi e în capul meu, aşa că trebuie să am grijă”, a spus artistul despre depresia cu care se confruntă.

Fostul membru al trupei Take That a spus că de multe ori problemele psihice îl copleşesc, alteori are momente de fericire deplină.

Robbie a vorbit şi despre relaţia lui cu George Michael, mărturisind că simte că există o paralelă între existenţa acestuia şi viaţa sa, amândoi trecând prin „acelaşi carusel”, şi că îi simte lipsa. Williams a mai spus că moartea solistului de la Wham! l-a făcut să-şi pună ordine în viaţă.

Soţia lui Robbie, Ayda Field, l-a ajutat să depăşească problemele de sănătate cu care s-a confruntat

În septembrie 2017, cântăreţul britanic a avut o problemă foarte serioasă de sănătate, care l-a obligat să renunţe la două etape din cadrul turnelui său european. Medicii i-au depistat atunci câteva anomalii la creier, iar Robbie a fost dus de urgenţă la spital.

Tot în toamna anului trecut, Robbie Williams a dezvăluit că suferă de o tulburare a somnului, NS-RED (Nocturnal Sleep-related Eating Disorder), un sindrom care îl determină să mănânce noaptea, chiar şi dacă a adormit. Starul a mărturisit că a pierdut controlul greutăţii din cauza raidurilor nocturne pe care le face spre frigider. „Şi nu mănânc kale, ci zahăr”, a spus el.

Robbie a încercat timp de un an să reziste acestui sindrom puţin cunoscut, adoptând o dietă permanentă în timpul zilei. „Am apucătura asta ciudată şi ţine de peste un an, să mănânc noaptea. Adorm şi dintr-o dată mă trezesc şi mă duc să mănânc. N-o fac cu un scop anume, nici nu-mi dau seama că o fac, dar se întâmplă. Şi când dorm nu mi-e poftă de kale, vreau zahăr, mult zahăr”, a explicat Robbie pe videoblogul său. „E foarte ciudat, vă puteţi imagina şi ziua nu mai pot mânca mare lucru, toată treaba asta se întâmplă noaptea după ce adorm. E ciudat, dar se întâmplă”, a mai spus starul.

Întrebat pe Twitter de un fan despre obiceiurile sale alimentare nocturne, Robbie Williams a explicat că a rămas prizonierul unor alegeri nesănătoase: „Ca să-ţi răspund ce mănânc – macaroane reci cu brânză şi prăjituri cu unt de arahide…

multe.”

Cântăreţul britanic a vorbit în trecut despre lupta sa cu kilogramele în plus. Afecţiunea care îl face să mănânce noaptea pare să fi debutat în urmă cu doi ani. În aprilie 2016, Robbie scria pe Twitter: „Deci chiar am păţit asta: m-am dus la frigider dormind. Şi am mâncat dormind. Am aflat asta a doua zi.”

Ulterior, soţia artistului a vorbit despre obiceiul lui de a mânca noaptea, menţionând că acesta trage din greu ziua pentru a rămâne în formă. „A fost numit gras de când era în Take That şi cred că asta e dezgustător. Întotdeauna a fost la dietă”, a spus Ayda Field, adăugând că Robbie era atât de hotărât să se menţină în formă încât compensa greşelile din timpul nopţii refuzând să mănânce dulciuri chiar şi de ziua lui sau de Crăciun. „Întotdeauna a spus nu plăcintelor de ziua lui şi de Crăciun… soţul meu ar trebui să aibă voie să mănânce o plăcintă!”, a continuat actriţa.

Conform Daily Mail, aproximativ 28% din populaţie suferă de sindromul NS-RED, caracterizat de obiceiuri alimentare atipice în timpul nopţii. Deşi e mai puţin cunoscut decât noctanbulismul, acest sindrom este asemănător – cei care suferă de NS-RED se trezesc noaptea, merg în bucătărie, pregătesc masa şi mănâncă. A doua zi nu-şi amintesc nimic şi doar vesela murdară arată ce au făcut.

Deşi sună amuzant, această tulburare poate avea consecinţe importante pentru persoanele care se îngraşă foarte mult, dezvoltând afecţiuni mai grave, precum diabet de tip 2.


Distribuie