Adăugarea de sare la rutina de îngrijire a pielii şi părului este o idee foarte bună. Dar,în afară de toate acestea,ştiai că prin punerea unei linguri de sare în şampon poţi rezolva toate problemele părului? Iată care sunt beneficiile acestui mic truc:

Stimulează creşterea firelor de păr

Sarea de mare este incredibil de utilă pentru stimularea creşterii firelor de păr. Persoanele care se confruntă cu pierderea părului sunt adesea sfătuite să încerce tratamentele cu sare de mare,deoarece promovează creşterea părului natural.

 

Iată cum se face:Spală părul aşa cum o faci în mod normal,apoi iei o lingură de sare de mare şi masezi cu ea pe scalp,timp de 10 minute,după care speli din nou părul. Repetă această procedură de două ori pe săptămână,şi vei vedea rezultatele în mai puţin de o lună.

Combate mătreaţa

Mătreaţa nu este altceva decât fulgi mici de celule moarte ale pielii care se formează pe scalp şi sunt cauzate de deficienţa circulaţiei sanguine. Sarea de mare are capacitatea de-a stimula circulaţia sângelui,care este esenţială pentru menţinerea unui scalp sănătos şi eliminarea mătreţii.

Iată cum se face:Împarte părul  în mai multe secţiuni şi apoi presară puţină sare peste scalp. Începe masajul scalpului cu degetele umede timp de 10-15 minute şi apoi spală şi clăteşte părul ca de obicei. Făcând acest lucru vei proteja scalpul şi vei preveni mătreaţa.

 

Combate excesul de sebum din păr şi scalp

Scalpul şi părul gras sunt rezultatul excesului de secreţie a glandelor sebacee. Poţi rezolva această problemă folosind sarea. Tot ce trebuie să faci este să adaugi două linguri de sare în şampon şi să speli şi masezi bine scalpul şi părul. Spală părul folosind şampon şi sare. Chiar după prima aplicare,vei observa o schimbare în păr. Acesta va deveni mai sănătos,puternic şi mai puţin gras.

clickpentrufemei.ro