Preot: Cuplurile au voie să facă dragoste în Postului Paştelui. Care sunt condiţiile Bisericii. VIDEO

Distribuie

Postul Paştelui se ţine cu iubire, fie ea una trupească, mai ales când vine vorba de cuplurile căsătorite. Preoţii Bisericii Ortodoxe Române demolează mitul abstinenţei absolute în timpul postului privind relaţiile intime, care ar fi permise în anumite zile ale săptămânii.

Cuplurilor căsătorite le este permisă iubirea trupească în zilele de marţi, joi şi sâmbăta în postul Paştelui. Singura condiţie este ca cei doi îndrăgostiţi să legaţi prin taina cununiei. Părintele Vasile Ioana spune că cei care îşi refuză la nesfârşit apropierea pot ajunge la păcate şi mai mari.

„Prea multe femei credincioase au egoismul acesta al duhovniciei! Cum? Nu te atingi de mine! N-ai voie să te atingi de mine! 40 de zile nu te atingi de mine şi se întâmplă un fenomen! Bărbatul, dacă este refuzat o dată, de două ori, de trei ori, se duce în altă parte şi atunci apare păcatul! Dacă soţul doreşte să fie cu soţia sau soţia doreşte să fie cu soţul e bine ca cel care ţine post să intre în starea de jertfă şi face o faptă bună!”, spune preotul Vasile Ioana.

În postul Paştelui sunt importante atât faptele bune, cât şi rugăciunea, spun preoţii. Însă nu trebuie să lăsăm mai prejos iubirea faţă de jumătatea noastră. 

„Prea iubitelor doamne credincioase căsătorite, desigur, în cadrul căsătoriei, respectaţi alegerea de voinţă a soţului! Postul trupesc nu se ţine decât cu bunăvoială între cei doi!”, explică preotul.

publika.md
Follow us: @publikatv on Twitter | publika.md on Facebook


Distribuie
..