Prăjitura preferată a Reginei Victoria. O poți găti și tu

Distribuie

Te-ai întrebat vreodată cum ar fi să bei ceai cu Regina? Cel mai probabil, nu vei avea niciodată ocazia să o faci, însă poți oricând să guști din deserturile regale. În cartea de bucate a lui Mark Flanagan, care a lucrat 10 ani în Casa Regală, sunt mai multe rețete pe care le preferă femeile cu sânge albastru. Astăzi, îți dezvăluim rețeta prăjiturii preferate a Reginei Victoria.

INGREDIENTE

Pentru aluat:

-3 ouă;

-150 g (3/4 cești) zahăr pudră;

-150 g (2/3 cești) unt dulce dedurizat;

-150 g (1 ¼ cești) făină cernută;

-1/2 linguriță de esență de vanilie.

Pentru cremă:

-150 g (2/3 cești) unt dulce dedurizat;

– 220 g de zahăr pudră cernut;

-1/3 semințe de păstăii de vanilie.

Umplutură:

Gem de căpșuni.

Veselă:

Două vase de copt cu diametru de 20 cm.

Mod de preparare:

Preîncălzește cuptorul la 180 de grade. Pregătește formele pentru copt, unse în prealabil cu ulei. Amestecă într-un bol untul cu zahărul și cu esența de vanilie. Trebuie să obții un conținut pufos și aerat. Apoi, adaugă treptat ouăle bătute. După ce ai amestecat toate ingredientele până la omogenizare, adaugă făina cernută.

Împarte masa uniform în două forme, netezește cu grijă amestecul. Pune o formă în cuptorul preîncălzit și lasă să se coacă timp de 20 minute sau până când turta este acoperită cu o crustă de culoare maro-aurie. După ce ai luat prăjitura din cuptor, las-o să se răcească puțin.

Metoda de preparare a cremei:

Se amestecă untul cu zahărul pudră cernut și semințele de vanilie. Crema de unt va fi moale și aerisită.

După ce blaturile s-au răcit, aplică peste primul blat crema de unt, după care aranjează un strat gros de gem, fă același lucru și cu celălalt blat și lipește-le.

La final, presară zahărul pudră. Servește desertul cu o cană de ceai.

realitatea.net


Distribuie
..