Prăjitura ecler fără coacere cucereşte pe toată lumea

Distribuie

În zilele caniculare de vară, când ne dorim ceva dulce, dar vrem să evităm folosirea cuptorului, prăjitura ecler fără coacere este soluţia ideală şi delicioasă pentru a ne satisface poftele.

Această rețetă de prăjitură ecler fără coacere se face foarte uşor, este rapidă și ai nevoie de câteva ingrediente, iar rezultatul sigur te va cuceri. Iată cum se prepară acest desert minunat!

Rețetă de prăjitură ecler fără coacere

Ingrediente:

– un plic de praf pentru budincă (aromă de vanilie);

– 500 ml de lapte;

– 200 g de frişcă;

– 300 g de biscuiţi digestivi.

Pentru glazură:

– 50 g de unt;

– 3 linguri de pudră de cacao;

– 3 linguri de lapte;

– 4 linguri de zahăr pudră;

– o esență vanilie.

Mod de preparare prăjitură ecler fără coacere

Ocupă-te prima oară de blat, care este pasul cel mai simplu: aşază biscuiţii întregi într-o tavă dreptunghiulară.

Amestecă laptele cu praful de budincă, până se omegenizează, apoi adaugă frişca (ai grijă să foloseşti frişcă bătută) şi lasă aromele să se îmbine pentru 5 minute.

Pune jumătate din amestecul de budincă şi frişcă peste biscuiți, apoi mai adaugă un rând de biscuiți, cealaltă jumătate de amestec şi un strat final de biscuiți deasupra.

Pentru glazură: topeşte untul la foc mic, adaugă laptele, cacaua, esența de vanilie şi zahărul pudră. Amestecă până se omogenizează şi toarnă compoziția caldă peste stratul de biscuiți.

Lasă prăjitura la frigider peste noapte, astfel încât biscuţii să se înmoaie de la umplutură.


Distribuie