Postul Paştelui. 5 idei rapide pentru un mic dejun copios

Distribuie

Tartinele cu pastă de năut şi avocado constituie o alternativă sănătoasă şi hrănitoare pentru zilele în care nu vrei să mănânci de dulce.
Pentru ce să optezi dacă vrei să ai o alimentaţie sănătoasă şi fără multă pâine atunci când nu vrei să mănânci de dulce?

Majoritatea persoanelor se simt confuze atunci când nu mai pot să consume la micul dejun ouă, lactate şi mezeluri, iar zilele de post pot să constituie o problemă. Însă, leguminoasele din care poţi să faci un pateu vegetal de casă, laptele vegetal şi brânza tofu pot să constituie alternative sănătoase, de post şi foarte săţioase.

Iată cinci idei pentru a avea un mic dejun de post care să-ţi ţină de foame:

1. Toast cu pastă de năut şi avocado

Optează pentru două felii de pâine integrală, prăjită şi unsă cu hummus. Năutul conţine proteine, pâinea integrală asigură fibre şi carbohidraţi, iar câteva felii de avocado aduc exact grăsimile sănătoase de care are nevoie creierul şi inima să funcţioneze bine.

2. Cereale integrale cu lapte vegetal

Poţi să optezi pentru un terci din fulgi de ovăz fiert în apă pe care să-l combini cu diverse seminţe, nuci, fructe proaspete sau uscate. Sau combini fulgii de ovăz cu seminţe de chia, seminţe de dovleac, stafide, goji şi torni puţin lapte vegetal peste ele, ornând totul cu câteva felii de fructe proaspete.

3. Sandviş cu tofu, salată verde şi ridichi

Optează pentru o chiflă integrală pe care să o umpli cu tofu, hummus, salată verde, ridichi şi pastă de susan (tahina).

4. Salată din fasole boabe cu pătrunjel şi ardei

Foloseşte boabe de fasole din conservă pe care să le speli bine înainte de a le folosi. Amestecă-le cu mult pătrunjel, ardei roşu, ulei de măsline, zeamă de lămâie şi orice alte legume preferi.

5. Budincă de chia

Foloseşte seminţele de chia care conţin proteine pentru a prepara o budincă hrănitoare. Poţi să amesteci seminţe de chia cu lapte vegetal de seara şi să le laşi acoperite la frigider până dimineaţă. Seminţele de chia absorb laptele, formând o budincă pe care o poţi orna cu fructe, granola sau gem de casă.

Ce să nu-ţi lipsească din frigider

  • Hummus sau pastă de năut
  • Avocado
  • Tofu sau brânză de soia
  • Lapte vegetal de soia, ovăz sau orez
  • Ciuperci
  • Măsline
  • Castraveţi
  • Ardei.
  • eva.ro

Distribuie
..