Pisicile, periculoase pentru femeile însărcinate?

Distribuie

De foarte multe ori, când o femeie rămâne însărcinată, se vede nevoită să ia dificila decizie de a renunța la animalul drag de companie, mai ales dacă este vorba despre o pisică. Fiindcă pisicile sunt purtătoare ale unui parazit care cauzează toxoplazmoza, o afecțiune ce poate cauza anomalii genetice fătului, multe viitoare mame aleg să nu riște.

Însă acest lucru nu este necesar dacă vor fi respectate câteva reguli de igienă, care le vor ajuta pe mămici să nu se despartă de animalele de companie pe durata celor nouă luni de sarcină.

În primul rând, toxoplazoma poate fi doar foarte rar contactată de o pisică ținută doar în casă. De obicei, parazitul care produce afecțiunea trăiește în locuri insalubre, din exteriorul locuinței. Totuși, pentru a nu te supune niciunui fel de risc, pe perioada sarcinii este recomandat ca litiera pisicii tale să fie curățată de către o altă persoană. Și tu poți face acest lucru, dar folosește întotdeauna mănuși de protecție și spală-te pe mâini imediat după.

Alte mituri legate de pisici și bebeluși

Iar dacă o atenție mai mare acordată curățeniei și îngrijirii pisicii tale în perioada sarcinii te scapă de orice fel de pericol de boală, ce se întâmplă cu pisica ta după ce noul membru al familiei își face apariția? Ei bine, află că foarte multe mituri legate de prezența pisicilor în casele cu nou născuți nu sunt adevărate.

În primul rând, mitul conform căruia pisicile îl pot sufoca pe bebeluș nu este adevărat. Totuși, e de preferat ca pisica sau pisicile tale să nu rămână niciodată singure cu cel mic, mai ales în primul an din viață.

Să nu uităm că pisicile sunt animale care se obișnuiesc destul de greu cu persoane nou venite în casă, așa că, atât copilul, cât și pisica, au nevoie de un timp pentru a se acomoda unul cu altul.

clickpentrufemei.ro


Distribuie
..