PERICOLUL uriaş din spatele unor produse de îngrijire. O instanţă din SUA a condamnat compania Johnson & Johnson

Distribuie

Instanţa de judecată din Missouri a emis o decizie conform căreia Johnson & Johnson trebuie să plătească pentru daunele produse unei familii din SUA 72 de milioane de dolari.

Jackie Fox, o femeie de 62 de ani din Alabama, a murit în octombrie 2015. Ea a decedat din cauza utilizării zilnice a pudrei pentru copii, care a fost considerată că a stimulat dezvoltarea cancerului ovarian până în faza terminală.
Cazul face parte dintr-un set mai mare de revendicări despre care, timp de decenii, Johnson & Johnson nu a reuşit să avertizeze în mod adecvat clienţii săi. Una dintre avertizări viza posibila legatură dintre produsele pe bază de talc şi anumite tipuri de cancer. Aproximativ 1000 de sesizări au fost depuse la intanţa de judecată din Missouri şi alte 200 în New Jersey.
Hotărârea, care a fost anunţată luni, a încheiat un proces de trei săptămâni. În cazul în care nu se îndeplineşte, ar crea un precedent foarte periculos pentru Johnson & Johnson în faţa tuturor celorlalte revendicări. Judecând după lipsa de dovezi ştiinţifice care demonstrează relaţia dintre talc şi cancer, sentinţa va viza toate produsele companiei.

Distribuie
..