Paris Hilton de Rusia vrea să-i locul lui Vladimir Putin. Ksenia Sobchak va candida la alegerile prezidențiale

Distribuie

Fosta prezentatoare de la Dom 2, în vârstă de 35 de ani, numită Paris Hilton de Rusia, vrea să ajungă la Kremlin. Ksenia Sobchak a anunțat că va candida la alegerile prezidențiale împotriva lui Vladimir Putin, care l-a avut pe tatăl ei drept mentor. Candidatura ei ar putea să fie însă în folosul liderului rus, care nu a anunțat oficial că va încerca să obțină un nou mandat.

„Decizia a fost luată. Gata cu liniștea, m-am gândit timp de luni de zile, intenționeaz să fiu candidata celor care vor să voteze împotriva tuturor”, scrie într-un discurs pe care Ksenia Sobchak îl susține la televiziunea rusă.

Declarația ei pune punct speculațiilor din ultimele săptămâni privind candidatura sa, notează The Independent. Kesnia Sobchack a fost aproapte tot timpul în prim plan în Rusia. Ea este fiica lui Anatoly Sobchak, primul primar al Sankt Petersburgului ales în mod democrat, care a fost un mentor politic al liderului rus Vladimir Putin. Numită și Paris Hilton de Rusia, ea a fost una dintre principalele vedete din Rusia. Sex și celebritatate sunt doar două cuvinte care apăreau adesea atunci când se vorbea despre ea. Ksenia a fost prezentatoarea emisiunii locale Big Brother și a fost nelipsită din presa tabloidă cu relațiile ei, adesea presărate cu scandal. În plus, ea era cunoscută pentru replicile ei tăioase.

Ksenia a fost nelipsită de la evenimentele mondene, fiind comparată cu Paris Hilton

În timpul unui interviu la un post de radio, aceasta i-a spus prezentatorului că „are un complex de inferioritate”, din cauză ca nu este „un star”. Cu o armată de fani şi câteva milioane de dolari, Sobchak credea în mod clar că poate judeca pe oricine.

În această perioadă a vieții ei, Ksenia spunea că nu este interesată de politică și refuza să-l critice pe Vladimir Putin, despre care se zvonește că ar fi nașul ei. În 2011, ceva s-a schimbat, însă. Paris Hilton de Rusia a început să devină o activistă politică, încercând să scape de această etichetă, dorindu-și parcă să devină Chelsea Clinton de Rusia. Ea a vorbit la un miting al opoziției organizat în semn de protest pentru rezultatele alegerilor parlamentare din Duma. A început să aibă o relație cu unul dintre liderii opozției, Ilya Yashin. S-a despărțit de acesta între timp, însă interesul ei pentru scena politică nu s-a domolit deloc.

Activitățile ei au atras și nemulțumirea autorităților. În 2012, locuința ei a fost vizată de un raid, în urma căruia ofițerii au confiscat cel puțin două milioane de euro în cash.

Atunci, Ksenia Sobchak deja își începuse o carieră pe scena politică fiind moderatoarea unei emisiuni, ajungând să fie considerată principala voce pentru Moscova liberală. Edițiile emisiunii sale erau extrem de populare, ceea ce au ajutat-o pe Ksenia Sobchak să câștige și mai multă notorietate pe plan politic. Datorită influenţei şi conexiunilor din spectrul politic, puţine persoane aveau curajul să îi refuze invitaţia.

În 2011, Ksenia a început să fie tot mai interesată de scena politică

Ksenia Sobchak ar fi fina lui Vladimir Putin

Ea este fiica primului primar al Sankt Petersburgului ales în mod democratic, care a fost mentor politic al lui Vladimir Putin. De altfel, Anatoly Sobchak avea la începutul anilor atât de multă popularitate, încât era depășit doar de președintele de atunci, Boris Elțin.

La sfârșitul anilor ’90, acesta a căzut în dizgrație, fiind acuzat de fapte de corupție de oponenții săi. Președintele Elțin a refuzat să intervină pentru a-l ajuta, însă se pare că Vladimir Putin, pe atunci ajung un oficial la Kremlin, a avut grijă ca acesta să ajungă în siguranță în Europa.

De altfel, se spune că liderul de la Kremlin ar fi nașul lui Ksenia, care acum visează să-i preia funcția.

Candidatura lui Ksenia Sobchak, în folosul Kremlinului

Candidatura lui Ksenia Sobchack ar putea să îi aducă mai multe puncte lui Vladimir Putin. Aceasta este considerată a fi ideală pentru a atrage din susținerea pentru principalul lider al opoziției, Aleksei Navalnîi.

Potrivit ziarului Vedomosti, Kremlinul chiar ar fi căutat „o femeie care să candideze”, iar „Ksenia era perfectă”. Motivul? Ea ar putea să atragă din posibilii susținători ai lui Navalnîi, însă nu va prezenta deloc o amenințare pentru Vladimir Putin, căci „rușii nu sunt pregătiți să susțină o femeie la președinție”.

Rușii își aleg președintele în martie 2018

Alegerile prezidențiale din Rusia se vor desfășura în martie 2018. Campania electorală va începe în luna decembrie. Vladimir Putin nu a declarat oficial că va candida, însă este așteptat să facă acest lucru, dar și să câștige un nou mandat pentru următorii șase ani. Acesta se bucură de o susținere foarte mare din partea poporului rus.

libertatea.ro


Distribuie