Ordinea corectă de aplicare a produselor de îngrijire pentru ten

Distribuie

Diversitatea produselor cosmetice a dat naştere nu doar rutinelor complexe de înfrumuseţare a tenului, ci şi temerilor legate de utilizarea corectă a produselor de îngrijire. Aşadar, chiar dacă în prezent eficacitatea produselor de îngrijire nu mai este pusă la îndoială de către nimeni, răspunsul la întrebarea “care este ordinea corectă de aplicare a produselor de îngrijire?” pare a face diferenţa între o rutină de înfrumuseţare eficientă şi una care nu dă rezultatele așteptate.

 

Iată, așadar, care este ordinea corectă de aplicare a produselor de îngrijire pentru ten:

Soluție de curățare

Pentru un ten luminos și proaspăt, începe-ți rutina de îngrijire  cu o soluție ușoară de curățare. Poți înlocui gelul de curățare obișnuit cu apă termală, care va împrospăta pielea și o va pregăti pentru pasul următor.

Tonerul facial

Tonerul șterge orice urmă de impurități și sebum și completează efectul soluției de curățare. Această etapă va curăţa mai bine tenul şi va normaliza pH-ul acid al pielii. Lasă tonerul să se usuce pe piele şi continuă rutina de îngrijire.

Serumul

Serumul pentru ten reprezintă un produs opțional în ritual de îngrijire a tenului, însă este recomandat să îl folosești, deoarece uniformizează pielea, atenuează ridurile fine și conferă tenului un aspect ferm.

Crema pentru ochi

Aceasta trebuie aplicată întotdeauna înainte de crema de față. Motivul? Crema de față este mai grasă, iar dacă este aplicată înainte de cea pentru ochi poate crea o barieră între piele și crema de ochi, care nu va mai pătrunde eficient în epidermă. Când aplici crema de ochi, folosește o cantitate mică, cât un bob de mazăre, și cu ajutorul degetului inelar întinde-o cu mișcări circulare în jurul ochilor.

Crema hidratantă

Ultimul pas constă în hidratarea pielii în profunzime. Asigură-te că folosești o cremă potrivită tipului tău de ten și aplic-o pe întreaga față, cu mișcări circulare.

Truc: Dermatologii susțin că cel mai bun moment pentru aplicarea produselor cosmetic destinate tenului este imediat după un duș sau o baie fierbinte, nu doar datorită faptului că pielea este curate, ci și grație ușurinței cu care ingredientele active vor putea pătrunde stratul cornos al pielii.

unica.ro.


Distribuie
..