Numărul deceselor provocate de rujeolă, în România ajunge la 10. Cazul unui copil de 1 an şi 6 luni, neraportat

Distribuie

Cazul unui copil de un an şi şase luni care a murit de rujeolă la Spitalul „Victor Babeş”, din Timişoara, nu a fost raportat autorităţilor, de aceea el nu a apărut în informările săptămânale ale Centrului Naţional pentru Supravegherea şi Controlul Bolilor Transmisibile (CNSCBT), anunţă Ministerul Sănătăţii, precizând că numărul deceselor provocate de rujeolă ajunge, astfel, la 10.

„În urma informaţiilor apărute în media, Centrul Naţional pentru Supravegherea şi Controlul Bolilor Transmisibile a solicitat informaţii suplimentare de la DSP Timiş şi de la Spitalul Victor Babeş din Timişoara în legătură cu decesul din cauza rujeolei al unui copil de un an şi şase luni. Din informaţiile obţinute telefonic, se pare că acest copil a fost confirmat cu rujeolă, dar spitalul nu a raportat acest deces către autorităţi, de aceea el nu a apărut în informările săptămânale ale CNSCBT”, transmit reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, citaţi de news.ro.

Copilul nu era nevaccinat împotriva rujeolei, oreionului şi rubeolei (ROR), precizează MS, care adaugă că numărul deceselor provocate de rujeolă ajunge, astfel, la 10.

realitatea.net


Distribuie
..