Noii prezentatori ai primelor știri de la PrimeTv, live la Muz Fm

Distribuie

Olivia Furtună și Dorin Țurcanu sunt noii prezentatori al celui mai important buletin de știri de la noi.

Pentru că munca unui prezentator tv înseamnă a intra în casele oamenilor,cei doi au ajuns și la MuzFm, unde au deschis toate parantezele și au povestit despre cum va arăta noul buletin de știri la PrimeTv.

http:/

 

/

De ce aţi ales să faceţi parte din echipa Primelor Ştiri de la Prime TV? Olivia Furtună: Pentru că la Prime este principalul buletin de știri al țării. Aceasta este, de altfel, și alegerea telespectatorilor.

Cei mai mulți dintre ei preferă să se informeze de la știrile postului nostru de televiziune. Este un sentiment de maximă responsabilitate atunci când știi că informația prezentată de tine este privită de fiecare al treilea cetățean aflat în fața televizorului. Şi chiar dacă este un buletin de ştiri în limba română, ne privesc şi foarte mulţi telespectatori vorbitori de limbă rusă.

Oamenii din toate regiunile ţări așteaptă știrile noastre seară de seară pentru a afla ce s-a întâmlat nou în Moldova, dar și peste hotare. Telespectatorii aleg Prime TV pentru calitate și pentru felul în care respectăm cetățenii.

Dorin Ţurcanu: A fost mai mult alegerea unei provocări decât o simplă alegere. Îmi plac provocările pentru că acestea au şi rolul unui test care îţi poate arăta imaginea limitelor ce nu au fost încă atinse. Dorin, ești la Prime TV mai bine de o lună, dar în televiziune eşti de peste şase ani. Cum arată perioada de acomodare atunci când un prezentator face o schimbare majoră în plan profesional?

Dorin Ţurcanu: Fiecare om are unele aşteptări sau speranţe legate de viitorul lui profesional, mai ales dacă odată cu locul de muncă îşi schimbă şi domeniul de activitate pentru care e nevoie, evident, de o perioadă de acomodare. Ei bine, în cazul meu nu a fost prea complicat, mai ales că în această breaslă te întâlneşti mereu cu unii colegi, care sunt „foşti” şi „actuali” în acelaşi timp.

Totodată, am învăţat să nu-mi fac mari aşteptări, ci să mă concentrez pe orele care aduc maximă eficienţă la muncă, mai ales în cazul televiziunii unde creativitatea trebuie pusă deasupra birocraţiei, iar oamenii – deasupra scopurilor de scurtă durată. Ceea ce am aflat este că am păşit într-un spaţiu cu o mare audienţă şi, deci, cu o mare responsabilitate, iar asta necesită mai mult o reinventare decât o simplă acomodare.

Cum arată o zi de muncă pentru Olivia Furtună? Olivia Furtună: Zilele mele, de obicei, sunt contra cronometru. Este greu să reuşeşti uneori să împaci cariera cu familia, dar trebuie. Altfel nu vei fi bun niciunde, dacă e tensiune acasă, se resimte în muncă, şi invers, dacă nu reuşeşti în carieră, atunci nu eşti împlinit şi relaxat acasă. Munca în televiziune e non-stop. Sunt obligată să fiu mereu informată şi în pas cu ceea ce se întâmplă în Moldova şi peste hotare.

Jurnalismul este un mod de viaţă şi dacă te regăseşti în acest domeniu, atunci nu simţi presiunea efortului depus. Dimineţile mele încep frumos, cu zâmbetul dulce al fiului meu, care îmi oferă suficientă energie pentru întreaga zi. Apoi fac “revista presei”, citesc ştirile agenţiilor naţionale şi internaţionale. Urmează o şedinţă de redacţie, în care analizăm ce s-a întâmplat peste noapte şi identificăm informaţiile de care au nevoie telespectatorii Primelor Ştiri. După “o furtună de idei” în echipă, stabilim “taboul informaţional” al zilei şi fiecare membru al redacţiei se implică pentru ca principalul program informativ al ţării să fie cel mai bun. Cum trebuie să fie prezentatorii principalului buletin de ştiri din ţară?

Olivia Furtună: Telespectatorul are nevoie să recepţioneze informaţia de la un jurnalist şi nu de la o vedetă. În şase ani de televiziune am reuşit să acumulez experienţă atât în ştiri, cât şi în realizarea documentarelor sau a show-urilor TV. Mă bucur că şi Dorin are în spate o experienţă bogată în jurnalism şi astfel reuşim să facem o echipă puternică. E o muncă uriașă în culisele ştirilor. Nu toţi rezistă…

Dorin Ţurcanu: Echipa „Primele Ştiri” aduce telespectatorilor, în fiecare seară, cele mai importante ştiri din ţară. Este o onoare să fac parte din această familie de profesionişti, formată din reporteri, cameramani, graficieni, editori de imagine, editori şi producători. Sunt sigur că împreună cu Olivia vom reuşi să punem în valoare rezultatele echipei Prime TV.

Ce presupune noul format „Primele Ştiri” cu Dorin Ţurcanu şi Olivia Furtună? Dorin Ţurcanu: „Primele Ştiri” vor suferi schimbări, schimbări în bine. Cifrele arată că fiecare al treilea telespectator alege, în fiecare seară, “Primele Ştiri” de la Prime TV.

În semn de recunoştinţă pentru această alegere a cetăţenilor, s-a ajuns la concluzia că cel mai vizionat buletin de ştiri din ţară are nevoie de o resetare. Astfel, programul informativ va avea mai mult dinamism, emoţie şi culoare. Pe de altă parte, atenţia noastră va rămâne axată pe interesul public, pe problemele cetăţenilor şi preocupările lor.

Olivia Furtună: Deseori, ştirile şi reportajele de la „Primele Ştiri” sunt realizate în urma adresărilor cetăţenilor, care nu ezită să ne comunice, în scris sau la telefon, despre evenimentele din comunităţile lor, despre problemele pe care le au, iar uneori chiar îşi împart cu noi bucuriile… Jurnaliştii Prime TV au reuşit prin intermediul ştirilor şi reportajelor să soluţioneze anumite cazuri sociale, să responsabilizeze autorităţile şi chiar au determinat cetăţenii să fie altruişti. Preţuim mult această relaţie specială pe care o avem cu telespectatorii.

 

 


Distribuie
..