Motivul real pentru care Melania Trump refuză să-l ia de mână pe Donald Trump

Distribuie

Melania Trump și-a pus soțul într-o situație stânjenitoare, după ce a refuzat să-l ia de mână în timpul vizitei oficiale a președintelui francez Emmanuel Macron. Dar aceasta nu esti prima oară când Prima Doamnă a SUA nu-i răspunde gestului președintelui Donald Trump. Experții spun că Melania evită această apropiere în public, nu pentru că nu și-ar iubi partenerul de viață, ci pentru că vrea să-și arate profesionalismul și că își ia rolul în serios.

În timp ce Melania și Donald Trump stăteau în fața Casei Albe în așteptarea cuplului prezidențial francez, Emmanuel și Brigitte Macron, liderul SUA face un gest delicat de a-și lua soția de mână, care rămâne ca o stană de piatră, fără să-i răspundă. Trump încearcă mai întâi să o atingă cu un deget și să-i tragă mână, apoi îi apucă cu totul mâna, Melania Trump cedând în cele din urmă și luându-se de mână.

Momentul a devenit imediat viral pe Twitter, acolo unde utilizatorii au comentat reticența primei doamne de la Casa Albă. ”Săraca Melania, arată de parcă abia își ține lacrimile în timp ce Trump încearcă să o ia de mână”, este unul dintre comentarii.

Acesta nu este primul incident de acest fel, când prima doamnă își expune rezistența în a-l ține de mână pe Trump. Același gest la făcut și în luna mai, anul trecut, atunci când au efectuat o vizită oficială în Tel Aviv, Israel. Un incident similar a avut loc și în februarie, atunci când cei doi plecau de la Casa Albă pentru o călătorie în Ohio.

Tentativele președintelui de a arăta lumii cât îți iubește soția au fost de multe ori subiect de glumă pe internet. În septembrie 2017, Jimmy Kimmel s-a distrat pe seama lui Trump, care a luat-o de mână pe Melania în timpul ceremoniei celei de-a 70-a aniversare a Forțelor Aeriene Americane. Kimmel a numit-o „cel mai inconfortabil moment de afecțiune dintre un soț și o soție în acest an”

Ținutul de mână poate fi o declarație puternică. Acest gest este clar o demonstrație de apartenență, spun sociologii. Ținutul de mână în public îi oferă femeii siguranță și confort și arată lumii ce fericită e în cuplu. Există un studiu care arată că atunci când femeile căsătorite fericite și-au ținut soții de mână în public au simțit mai puțină durere. Nu se știe cu certitudine de ce Melania Trump evită să-și țină soțul de mână, dar experții în limbajul trupului cred că aceasta ezită să-și arate afecțiunea în public și accept cu greu. Ținutul de mână poate părea ceva insignifiant pentru Prima Doamnă, dar este dovada că președintele Trump este mândru cu ea și vrea ca și cei din jur să știe acest lucru.

Fostul președintele american Barack Obama nu a pierdut nicio ocazie de a arăta în public faptul că este îndrăgostit lulea de femeia ce l-a susținut pe dificilul drum către Casa Albă și în timpul celor două mandate. Numeroasele fotografii în care cei doi se săruta, se îmbrățișează sau se țin de mână au făcut deliciul publicului american. Iar dovezile lor de afecțiune au fost surprinde de presă în special în timpul campaniilor electorale.

Cu toate acestea, există cupluri foarte fericite care nu se țin niciodată de mână în public. Este vorba despre Kate Middleton și Prințul William. Kate și William formează un cuplu de îndrăgostiți, cu o relație exemplară, dar nu au fost văzuți ținându-se de mână în public decât de câteva ori. Cei doi își iau „job-urile” în serios și consideră că gesturile de afecțiune manifestate în public nu sunt tocmai dovadă de profesionalism. Plus că i-ar distrage. „Nu există nici un protocol la casa regală, care să interzică manifestarea afecțiunii în public. Cel mai probabbil motivul este acela că ei sunt reprezentanții Monarhiei Britanice oriunde merg și vor să fie profesioniștii în acest roluri”, a explicat Myka Meier, expert în etichetă regală, pentru revista People.

Sursa Tabu.ro


Distribuie
..