Motivele surprinzătoare pentru care nu îți crește părul

Distribuie

Încercarea de a-ți crește părul poate fi o experiență frustrantă, în special dacă întreg procesul pare să dureze o veșnicie. Multe persoane întâmpină greutăți în a reveni la lungimea pe care o aveau dinainte să se tundă, acest lucru întâmplându-se de cele mai multe ori din cauza obiceiurilor greșite de îngrijire a podoabei capilare.

Ignorarea vârfurilor despicate

Dacă vrei să ai un păr ai lung, primul pas pe care trebuie să îl faci este să îl tunzi periodic pentru a evita apariția vârfurilor despicate. Dacă nu îl tunzi, acesta încetează să se mai regenereze și devine predispus ruperii.

Supunerea la agresiunea termică

În vreme ce vârfurile deteriorate sunt adesea responsabile pentru stoparea creșterii părului, ustensilele pe care le folosești, precum foehnul, placa de păr sau ondulatorul sunt cauza aspectului tern al părului, dar și motivul pentru care acesta rămâne la aceeași lungime pentru o bună perioadă de timp.

Părul este prea uscat

Unul dintre motivele pentru care părul tău ar putea să nu crească este din cauză că firul de păr sau scalpul sunt uscate. Fă-ți periodic măști naturale din ulei de măsline sau ulei de cocos pentru a reda hidratarea tenului tău.

Alegerea greșită a produselor

Chiar dacă unele dintre ele sunt create pentru tipul tău de păr, există posibilitatea să afecteze calitatea firului de păr. De obicei, cele care sunt cele mai nocive sunt produsele pe bază de silicon, de aceea este bine să eviți folosirea lor dacă îți dorești un păr frumos.

Prinderea incorectă a părului

Dacă îți lași părul liber destul de rar și preferi mai degrabă să îl ții prins în coadă, acest obicei poate duce, în timp, la alopecie. De aceea, e bine ca din când în când să îl lasi desprins, pentru a evita să pui prea multă tensiune în zona scalpului.

Dieta nepotrivită

Nu este neapărat necesar să iei zilnic vitamine pentru a te asigura că părul tău este sănătos, deși cu siguranță n-ar strica. Însă o dietă săracă în proteine, vitamina B12, zinc sau alte minerale esențiale va duce inevitabil la deteriorarea podoabei capilare în timp.

clickpentrufemei.ro


Distribuie
..