Modelul danez de educaţie sexuală. Maniera explicită în care copiii află totul despre sex: „Mi-am pierdut virginitatea cu acordul părinţilor”

Distribuie

Danezii le explică copiilor, fără pudoare, ce este sexul şi cum se nasc bebeluşii, cu ajutorul unor cărţi cu desene foarte explicite.

În timp ce românii devin extrem de creativi, inventând, care mai de care, poveşti despre sex şi procesul de procreere, danezii aleg să răspundă cu francheţe întrebărilor celor mici încă de la vârste fragede. Aceştia le explică micuţilor tot ce trebuie să ştie despre sex şi naştere prin intermediul unor cărţi cu desene extrem de explicite. Modelul de educaţie sexuală al părinţilor din Danemarca este, spre deosebire de cel românesc, extrem de clar şi sincer. Dacă părinţii români se simt „puşi la colţ” în momentul în care copiii întreabă cum au venit pe lume, inventând povestioare precum mitul berzei care „livează” pruncii, danezii adoptă o manieră mult mai deschisă. Aceştia din urmă le explică copiilor, fără pudoare, ce este sexul şi cum se nasc bebeluşii, cu ajutorul unor cărţi cu desene foarte explicite.

O utilizatoare a portalului Reddit pe nume Sara, ai cărei părinţi au emigrat din Danemarca în Statele Unite, spune că nu şi-ar putea imagina o modalitate mai bună de a-i învăţa pe cei mici despre sex.

„Părinţii mei au fost întotdeuna foarte deschişi cu mine în legătură cu acest subiect. Când am întrebat de unde vin copiii, mi-au explicat în cel mai clinic şi simplu mod posibil în care poţi lămuri un copil, folosind cărţi cu desene în care erau explicate toate aceaste procese, de la pubertate, la sex. Ba chiar mi-au arătat, cu ajutorul unui penis din carton, cum arată organul genital masculin în toate stadiile penetrarii, de la introducerea acestuia în vagin, la ejaculare”, a povestit aceasta.
danish-sex-education-where-babies-come-from-books-19

Când mi-am întrebat părinţii dacă fac sex, mi-au spus că da, frecvent, dar doar când eu dorm sau nu sunt acasă. Mi-am pierdut virginitatea în patul meu, cu acordul părinţilor, care ştiau dinainte că se va întâmpla. Acum am 20 de ani, nu am soţ sau copii, dar când voi deveni mamă îmi voi creşte copiii exact la fel cum am fost şi eu crescută. Nu pot să îmi imaginez cum ar fi fost să îmi pierd virginitatea în secret, fără ca părinţii mei să mă consilieze în legătură cu acest eveniment, a mai povestit Sara.

Moda cărţilor de educaţie sexuală pentru copii s-a răspândit şi în rândul americanilor. După ce la început a fost şocată când soţul ei i-a arătat fiicei lor o carte daneză cu imagini explicite, autoarei Jessica Alexander i-a plăcut apoi atât de mult ideea, încât a lansat ea însăşi un astfel de manual, „The Danish Way of Parenting: A Guide to Raising the Happiest Kids in the World” (n.r. Modalitatea daneză de parenting: un ghid pentru creşterea celor mai fericiţi copii din lume).

627x0

„Sunt complet dezbrăcaţi. Bine că se află sub pătură”, spune fetiţa din imagine. „Wow! Îşi pot da jos hainele?”, îi răspunde, cu o întrebare, pisica.

danish-sex-education-where-babies-come-from-books-110

Tatăl şi mama se iubesc foarte mult şi îşi doresc să fie foarte, foarte apropiaţi. Uneori, când tatăl devine foarte iubitor, penisul lui se măreşte.

danish-sex-education-where-babies-come-from-books-15

Testiculele tatăului sunt pline cu spermatozoizi. Când face dragoste, acestea ies prin vârful penisului lui. Călătoresc apoi prin vaginul mamei şi ajung într-un spaţiu gol din abdomentul ei, numit uter sau pântec. Uneori, în interiorul mamei se află un ou mic, căruia i se alătură un spermatozoid.

danish-sex-education-where-babies-come-from-books-2

Dacă spermatozoidul i s-a alătura oului (ovulului), împreună se vor transforma într-un copil în pântecul mamei. Mama şi tatăl nu află imediat dacă s-a întâmplat acest lucru.

danish-sex-education-where-babies-come-from-books-4

Pe măsură ce copilul creşte, se măreşte şi burta mamei. În toate aceste luni, tatăl este foarte mândru de mamă. Se bucură împreună de primele mişcări ale bebeluşului în burta mamei şi numără zilele până când acesta se va naşte.

danish-sex-education-where-babies-come-from-books-10

Apoi ies braţele copilului. După ce bebeluşul este născut, doctorul taie cordonul ombilical, prin care a fost hrănit micuţul în tot acest timp, pentru că de-acum nu va mai fi nevoie de el.

adevarul.ro.


Distribuie
..