Modă. Cum să-ţi alegi ochelarii de soare în funcţie de forma feţei şi tonul pielii

Distribuie

O regulă esenţială este aceea de a contrabalasa şi armoniza trăsăturile chipului optând pentru rame care au o formă opusă figurii tale.
Niciodată nu ştii ce ochelari de soare ţi se potrivesc şi ai senzaţia că sunt atât de multe modele încât îţi este imposibil să faci alegerea potrivită? Forma feţei tale este cel mai important reper atunci când îţi cumperi o nouă pereche. O regulă esenţială este aceea de a contrabalasa trăsăturile chipului optând pentru rame cu o formă opusă figurii tale.
De asemenea, nu uita să iei în calcul nuanţa pielii tale ca să alegi o culoare potrivită a ramelor. Iată câteva reguli care îţi pot uşura misiunea atunci când îţi cumperi ochelari, potrivit youbeauty.com:

Faţa în formă de inimă

Acest tip de figură este caracterizată printr-o frunte lată şi o bărbie subţire. Dacă ai faţa în formă de inimă, este de preferat să eviţi ochelarii de soare perfect rotunzi sau pe cei supradimensionaţi. În schimb, optează pentru cei cu rame în stil retro, pentru cei ochi de pisică sau cei sport.

Faţa dreptunghiulară

Dacă ai acest tip de figură, evită ochelarii ochi de pisică, pe cei supradimensionaţi sau cei cu rame dreptunghiulare, în stil retro. Alege-i pe cei stil aviator, pe cei rotunzi şi pe cei stil scut.

Faţa rotundă

Persoanele cu această formă a feţei ar trebui să evite ochelarii de soare rotunzi, pe cei aviator sau în stil sport. De preferat pentru chipul rotund sunt ochelarii ochi de pisică şi ochelarii clasici, dreptunghiulari.

Faţa ovală

Forma ovală este considerată figura perfectă, pentru că trăsăturile sunt echilibrate. Nu ai nevoie să alegi ochelari cu o anumită formă pentru a contrabalansa unele trăsături, de aceea îţi poţi permite să optezi pentru orice tip. Dar dacă ai chipul mic, atunci evită ochelarii supradimensionaţi.
Nici culoarea ramelor sau a lentilelor nu este de neglijat. Când alegi ochelarii trebuie să ai în vedere subtonul pielii tale, care poate fi rece sau cald. Pentru a afla care este subtonul pielii trebuie să-ţi priveşti venele de la încheieturile mâinilor, de preferat la lumina zilei. Dacă acestea au o nuanţă albăstruie, tonul pielii este rece, iar dacă au o nuanţă verzuie, subtonul pielii tale este cald.
Pentru subtonul cald sunt recomandate următoarele culori de rame: albastru, verde, maroniu cu pete (rame cunoscute drept stil „carapace de ţestoasă”), argintiu, negru, gri, mov sau roz.
Persoanele cu un subton rece al pielii ar trebui să aleagă rame în culori precum: ivoriu, bronz, oliv, auriu, roşu, oranj sau galben.

Distribuie