Mitul detox-ului, desființat de un celebru medic nutriționist: „Este o prostie fără margini!”

Distribuie

Și tu probabil că trebuie să faci o cură de detoxifiere cel puțin o dată pe an, aceasta fiind o modalitate de a elimina toxinele acumulate de-a lungul timpului. Un medic nutriționist spulberă însă mitul detox-ului.

Dr. Simona Tivadar, specialist în diabet şi boli de nutriţie, avertizează că „nu există detox pentru că nu există toxine” și că aceste cure sunt doar soluţii iluzorii de sănătate veşnică, tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte.

Curele care promit să facă minuni sunt doar afaceri, care nu au nicio legătură cu realitatea, susține medicul.

”Se confundă noțiunea de deșeu cu noțiunea de toxine. Oamenii caută prin aceste cure de detox să elimine niște deșeuri despre care presupun că s-ar acumula în organismul lor. Orice medic gastroenterolog v-ar putea spune că este o prostie fără margini să încerci să îți faci clisme repetate. Vei distruge flora microbiană, acolo e locul unde trebuie să fie microbi. Omul nu e o așa mașinărie simplă pe care să o detoxifici 10 zile. Dacă vrei să trăiești curat, trebuie să mănânci zilnic o alimentație completă, trebuie să faci sport zilnic. Această poveste a toxinelor e o poveste care nu are nicio legătură cu realitatea. Sucurile verzi nu reușesc să îți elimine din ceea ce crezi tu că sunt toxine”, a declarat Simona Tivadar la Antena Stars.

Totodată, aceasta a vorbit și despre metoda de a slăbi cu ajutorul lămâii și a apei calde.

Toți cei care beau apă caldă cu lămâie dimineața „îşi iau o doză mare de vitamina C dacă pun lămâie mai multă. Necesarul nostru de vitamina C într-o zi este sub 200 de mg. Acesta este acoperit de un fruct zilnic, de pătrunjelul care se aruncă în farfuria de supă pe care ar trebui să o mâncăm la prânz, din legumele din ciorbă…etc., etc. Tot ce este exces va trebui să elimine cineva, şi anume rinichiul! Nu există un depozit în care organismul depozitează vitamina C! Ea nu se depozitează, este eliminată!”,a explicat ea.

Nutriționistul susține că „detox-ul” se face mâncând corect în fiecare zi, ajutând în felul acesta ca mecanismele naturale ale organismului nostru să funcţioneze perfect.

clickpentrufemei.ro


Distribuie
..