Miracolul care i-a uimit pe medici: Un băiat s-a trezit din comă înainte de a fi deconectat de la aparate

Distribuie

Un băiat în vârstă de 13 ani din statul american Alabama s-a trezit din comă după ce părinţii lui îşi dăduseră acordul pentru deconectarea sa de la aparate.

Trenton McKinley, din comitatul Mobile, Alabama, a stat două luni în comă după ce a suferit un accident auto oribil, în timp ce călătorea cu prietenii săi. Puştiul a fost aruncat din maşină şi a suferit şapte fracturi craniene când autoturismul s-a rostogolit şi a căzut peste el.

Jennifer Reindl, mama lui Trenton, a povestit pentru Fox 10 că a fost îngrozită când l-a văzut întins pe patul de salvare din care i se vedeau doar picioarele, iar medicii i-au spus că fiul ei a fost decedat timp de 15 minute. „Dacă îşi va reveni, nu va mai fi normal niciodată. Mi-au zis că lipsa de oxigen i-a afectat atât de mult creierul, încât va fi o legumă dacă va mai trăi”, a spus femeia.

Trenton a stat conectat mai multe zile la aparate, aproape fără să respire, apoi medicii le-au spus părinţilor că trebuie să decidă dacă sunt de acord să-i doneze organele pentru a fi transplantate altor cinci copiii care aveau nevoie de acestea pentru a supravieţui.

După o lungă şi dificilă consultare, mama şi tatăl lui Trenton au acceptat situaţia şi au decis să fie de acord, relatează Fox News. Apoi s-a produs miracolul: după ce au semnat documentele necesare pentru donarea organelor, Trenton McKinley a dat semne de recuperare a cunoştinţei, cu o zi înainte ca doctorii să-l deconecteze de la aparate.

Mama lui a scris pe Facebook că la sfârşitul lunii martie el reuşea să vorbească normal şi a făcut un apel pentru donaţii.

Medicii au spus că trezirea din comă a băiatului şi faptul că acesta a dat semne de recuperare după traumatismele foarte grave suferite reprezintă „un miracol”. Băiatul este convins că a ajuns în Rai când s-a aflat în comă: „Am fost pe un câmp şi mergeam înainte. Nu există altă explicaţie decât Dumnezeu. Alta nu-i. Chiar şi medicii au zis”, a spus el.

Trenton suferă zilnic de convulsii, a slăbit 23 de kilograme de la accident şi a suportat trei operaţii pe creier, medicii fiind nevoiţi să-i scoată temporar jumătate din craniu, însă el este acum în afara oricărui pericol.

eva.ro


Distribuie
..