Mâncăm sau nu? Ce trebuie să facem cu alimentele parțial mucegăite. Multă lume nu știe asta

Distribuie

Porţiunile colorate, mucegăite, vizibile cu ochiul liber sunt doar sporii sau particulele minuscule ce dau mucegaiului culoare. Restul mucegaiului, ramurile şi rădăcinile sale sunt dificil de sesizat şi se ramifică profund în produs.

Produsele mucegăite pot cauza reacţii alergice, probleme respiratorii până la cancer, declară Nadine Shaw, specialist la Departamentul Agriculturii (USDA) din SUA.

„Cele mai multe ciuperci care apar pe produsele alimentare sunt inofensive, unele sunt, însă, foarte periculoase. Unele mucegaiuri conţin micotoxine, care sunt substanţe otrăvitoare şi pot provoca reacţii alergice sau probleme respiratorii. Unul în special, numit aflatoxina, este cunoscut prin faptul că poate provoca cancer”, spune expertul, potrivit unica.md.

Deoarece sporii coloraţi de pe suprafaţa alimentelor sunt doar o parte din matricea mucegaiului, răzuirea sau tăierea acestei părţi de pe pâine sau de pe o legumă nu te va salva de la riscul de a înghiţi din ciupercă.

realitatea.net


Distribuie
..