Lista verdeţurilor de primăvară care te ajută să slăbeşti

Distribuie

Primăvara vine cu o mulțime de verdețuri proaspete care aduc beneficii pentru sănătate și ne ajută să slăbim. Ce verdețuri de primăvară este bine să incluzi în meniu?

 1. Ștevia
Are efect detoxifiant, combate anemia şi este potrivită pentru multe mâncăruri, deoarece nu are un gust pregnant care să acopere alte alimente. O găsim peste tot prin pieţe, fiind un alimente minune cu numeroase beneficii pentru sănătatea noastră. Fie că o foloseşti pentru salate, smoothie, ciorbe, sarmale sau tocăniţe, ştevia nu trebuie să lipsească din meniul tău de primăvară.

3. Usturoiul verde

Conţine nutrienţi valoroşi cum ar fi vitamina A, B1, B2, C, fosfor, sulf, potasiu, iod, calciu, siliciu. Este unul dintre cele mai eficiente alimente anticancerigene, un adevărat medicament minune. Această plantă conţine şi o substanţă cu proprietăţi antibiotice. S-a constatat reducerea incidenţei cancerului pulmonar la cei care mănâncă usturoi verde, acesta înlăturând o parte din efectele negative ale fumatului.

4. Salata verde

Salata verde este ieftină şi constituie o opţiune potrivită pentru salate, dar şi ciorbe sănătoase sau smoothie-uri. Are un conţinut bogat în minerale (iod, magneziu, cupru, fosfor, zinc) şi vitamine (A, B, C, D, E). Datorită conţinutului bogat în fibre, salata verde este recomandată pentru dietă, deoarece stimulează digestia

5. Leurda

Leurda sau usturoiul sălbatic, cum mai este ea numită, aduce o mulţime de beneficii pentru corp şi este foarte ieftină. Acum este cea mai bună perioadă să profiţi de această verdeaţă care curăţă sângele şi protejează ficatul de boli.

2. Ceapa verde

Vitamina C, potasiu, zinc, iod, cupru, fosfor, acid folic, fibre, vitamina B6 sunt câţiva dintre nutrienţii valoroşi de care are nevoie corpul tău. Pe lângă faptul că are un puternic efect detoxifiant şi este recomandat persoanelor care au probleme cu rinichii, ceapa verde este un medicament perfect pentru a scădea colesterolul rău. Quercetina, o substanţă pe care o găsim în ceapa verde, este un antioxidant puternic care are proprietăţi antiinflamatorii. Tot antioxidanţii din ceapa verde şi compuşii sulfurici sunt cei care feresc corpul de cancer, reducând riscul de tumori la ovare, sân, prostată, colon şi plămâni.

Distribuie