Lasagna cu carne de vită

Distribuie

Nu știi ce să prepari pentru musafirii care și-au anunțat vizita? Noi îți propunem o rețetă simplă de lasagna cu carne de vită. Află cum se prepară!

Dificultate medie / Preparare: 2 h / 1 TAVĂ

Ai nevoie de

25 foi lasagna, fără fierbere
15 g parmezan
150 g mozzarella

Pentru sosul Bechamel

60 g unt
100 g făină
1 l lapte
sare
nucșoară

Pentru sosul bolognez

50 g ceapă, tăiată mărunt
10 g usturoi zdrobit
1 morcov ras
½ vânătă, rondele
400 g carne vită tocată
15 g busuioc
sare
piper
1 kg roșii în bulion
ulei
500 ml supă vită

Mod de preparare:

Pentru sosul Bechamel, pui untul la topit într-un vas, apoi adaugi făina, laptele, sarea și nucșoara și ții până când se îngroașă sosul, amestecând continuu. Dai deoparte.

Pentru sosul bolognez, călești, în ulei încins, ceapa, morcovul, vânăta și usturoiul, amesteci și lași până se înmoaie și adaugi carnea tocată. O lași până se rumenește, amestecând continuu. Pui pe rând restul ingredientelor și lași la fiert. După ce s-au fiert ingredientele, oprești focul și lași deoparte.

Prepari foile de lasagna conform indicațiilor de pe ambalaj. Într-un vas așezi foile de lasagna, apoi sos Bechamel, sos bolognez și parmezan ras. Procedezi în acest fel până termini ingredientele și, la final, presari mozzarella. Dai la cuptor și ții până se gratinează lasagna.

clickpentrufemei.ro


Distribuie