La ce ore să bei apă ca să ajungi la greutatea ideală

Distribuie

Reziști o lună fără mâncare, însă doar o săptămână fără apă, conform scientificamerican.com. Acest lichid este vital pentru noi, deoarece aproximativ 70% din corpul nostru este alcătuit din apă, de care avem nevoie pentru a ne hidrata, dar și pentru a ne ajuta organele să funcționeze la capacitatea maximă. Printre altele, apa ne reglează temperatura internă și ne ajută să eliminăm toate toxinele din organism.

După ce te trezești

Imaginează-te că începi să mergi cu mașina într-o zi când temperatura este sub 0 grade, fără să lași motorul să se încălzească. Este un dezastru, nu-i așa? Același lucru este valabil și pentru corpul uman. Fără să îți ”pornești” corpul în acest mod în fiecare dimineață, starea de sănătate îți poate fi afectată, îndeosebi atunci când sari peste prima masă a zilei. Consumând un pahar de apă în fiecare dimineață, pe stomacul gol, îți activezi metabolismul și scapi astfel de toate toxinele acumulate în organism.

Înainte de fiecare masă

Bea un pahar plin cu apă înainte, pentru a ajuta digestia și a grăbi procesul de ardere a grăsimilor. Apa te ajută să procesezi alimentele mai repede și să absorbi toate nutrimentele. Senzația de sațietate pe care o ai după ce bei apă te va ajuta să mănânci mai puțin, și astfel, vei reuși să îți păstrezi greutatea ideală.

 Înainte să faci baie

În timpul băii corpul se deshidratează, deoarece apa caldă sau fierbinte îți crește temperatura corpului, dar și presiunea sângelui. Așadar, dacă vrei să reduci din aceste efecte negative, bea un pahar de apă înainte de a intra în duș.

femeie care ia un pahar de apa

Înainte de culcare

Un pahar de apă înainte de culcare nu doar hidratează corpul și înlocuiește lichidele pe care organismul le pierde în timpul nopții, dar și reduce riscul de atac de acord în timpul somnului, potrivit lifehack.org.

Programul corect de hidratare

Ora 7:00 – bea primul pahar de apă imediat cum te trezești, pentru că ai nevoie de hidratare, după o noapte lungă. Foarte important: ia micul-dejun la jumătate de oră după ce ai băut apa.

Ora 9:00 – a trecut aproape o oră de la prima masă, poți să bei al doilea pahar de apă.

Ora 11:30 – se apropie prânzul, așa că beai un pahar de apă cu jumătate de oră înainte de a doua masă.

Ora 13:30 – a trecut o oră de când te-ai ridicat de la masă, este momentul să bei al patrulea pahar de apă. Îți vei ajuta, astfel, organismul să absoarbă nutrimentele din alimente.

Ora 15:00 – acum este momentul să bei al cincilea pahar de apă. Îl poți înlocui cu o cană de ceai, dar ai grijă să nu folosești îndulcitor.

Ora 17:00 – al șaselea pahar de apă de astăzi îți va da senzația de sațietate și va preveni mâncatul excesiv la cină.

Ora 20:00 – bea încă un pahar de apă la o oră după cină și înainte să intri în duș.

Ora 22:00 – ultimul pahar de apă trebuie consumat înainte de culcare. Îți va ajuta celulele să se regenereze în timpul somnului, iar tu te vei trezi plină de energie.

Iată ce trebuie să mai faci pentru a ajunge la greutatea ideală

Înlocuiește toate băuturile cu apă

În loc să bei suc, alcool, sau alte lichide ce conțin calorii, bea un pahar de apă. Substituind băuturile bogate în zahăr cu acest lichid care are 0 calorii, te scutești de kilograme în plus, dar și pierzi în greutate mult mai ușor.

Bea apă în cantități moderate, cât mai des

Este recomandat să consumi undeva între 1,5-2 litri în fiecare zi, în funcție de greutatea pe care o ai. Totuși una dintre cele mai comune greșeli este că bei această cantitate de 2-3 ori pe zi. Este indicat să bei cei 2 litri de apă în 9-10 ”porții”, pe durata întregii zile.

Consumă apă cu lămâie

Apa cu lămâie ajută la reglarea metabolismului, deoarece acest fruct conține pectină. Această substanță îți oferă un sentiment de sațietate și te ajută să mănânci mai puțin. Este indicat să consumi acest amestec dimineața, pentru a reduce pofta de mâncare și a-i oferi organismului tău o doză de sănătate.

Dacă apa simplă nu este chiar băutura ta favorită sau dacă îți este greu să renunți la suc, iată câteva combinații care te vor încânta. În videoclipul de mai jos vei afla care sunt cele mai revigorante și sănătoase combinații cu apă.

Aceste rețete simple te vor ajuta să îți menții corpul hidratat și vor elimina în același timp și toxinele acumulate în organism. Respectă aceste reguli și bucură-te de efectele magice ale apei.

realitatea.net


Distribuie
..