Investigație: Ce o leagă pe Alina Zotea de o familie de traficanți de femei și copii?

Distribuie

O fată ce provine dintr-o familie de traficanți de ființe umane, prietenă cu Alina Zotea. Care este legătura dintre cele două?

Deputatul liberal Alina Zotea este prietenă apropiată cu o tânără ce provine dintr-o familie de traficanți de ființe umane. Portalul today.md a publicat o investigație în care face legătura între Zotea și Elizaveta Malcoci. Mama și fratele acesteia sunt cercetați în trei dosare pentru trafic de femei, copii și fals în acte publice.

”Mama sa, Svetlana Leu, este cercetată penal pentru trafic de ființe umane. O instanță din țara  noastră a emis pe numele ei mandat de arestare pentru 30 de zile. Iar pentru că locul aflării acesteia nu este cunoscut, femeia a fost anunțată în căutare internațională.

Femeia este acuzată că racola tinere pentru prostituție în Turcia. Iar pentru că, în zilele noastre, este greu să găsești ajutori de nădejde, a găsit sprijin… în familie. Fiul Svetlanei Leu, Vladimir, fratele Elizavetei, a ajuns în custodia poliției. Acesta are și antecedente penale. Tânărul de 21 de ani este acum deținut în Penitenciarul nr.13 din Chișinău. Surse din cadrul organelor de drept au comunicat că Svetlana și Vladimir Leu sunt cercetați în mai multe dosare penale. La traficul de fete s-au mai adăugat și traficul de copii, și falsul în acte publice. În prezent, două cauze penale sunt pe rol la Judecătoria Botanica din Capitală, iar al treilea dosar se află în procedură la Poliția de Frontieră”, se arată în investigația de la Today.

 

”De aici apar mai multe întrebări. Ce o leagă pe Alina Zotea de Elizaveta Malcoci? E posibil ca deputatul liberal să nu cunoască backroundul prietenei sale? Sau Elizaveta speră că relațiile amicale cu un deputat o vor ajuta să își scape basma curată membrii familiei?”, se întreabă jurnaliști de la Today.md.

politics.md


Distribuie
..