Învaţă cum elimini rapid fondul de ten de pe îmbrăcăminte

Distribuie

I s-a întâmplat cu siguranţă fiecărei femei să-şi murdărească cămaşa preferată cu fond de ten, exact atunci când se grăbeşte să iasă din casă. Ai depus atâta efort să arăţi bine, ca numai din cauza unei mici pete să-ţi schimbi tot look-ul. Vezi ce trebuie să faci ca să elimini petele de fond de ten!

– Fondul de ten pe bază de lichid, fără bazele grase, se spală mai uşor decât cel consistent. Cu cât este mai închis la culoare fondul de ten, cu atât va fi mai luminos pigmentul.

Petele de pe ţesătură trebuie eliminate imediat, pentru că multe produse cosmetice conţin grăsimi şi uleiuri care se îmbibă în haine şi vor fi greu de scos mai târziu.

– Poţi scoate petele cu miez de pâine. Zona pătată se freacă uşor cu miezul de pâine şi pata dispare, important este ca pata să fie proaspătă.

– Aplică pe pata de fond de ten, cu ajutorul unor bucăţi de vată, soluţie de amoniac lichid de 10%, lăsă să se înmoaie pentru câteva minute. Aplică peste pată bicarbonat de sodiu şi spală porţiunea. Haina va fi ca nouă.

– Fondul de ten de pe o ţesătură sintetică, se ia mult mai uşor decât de pe o haină din lână. Ca să elimini pata de pe o haină sintetică, las-o să se înmoaie pentru 6 ore în apă fierbinte. Adaugă un pic de praf de spălat pe pată şi freacă bine.

– Diluează sare de lămâie în apă călduţă, apoi aplică pe pată. Clăteşte porţiunea cu apă rece.

– Dacă fondul de ten este foarte gras, aplică peste pată niste pudră de talc (pentru bebeluşi), lasă să acţioneze în jur de 10 minute, iar apoi poţi băga bluza în maşina de spălat. Poţi fi sigură că pudra de talc nu afectează culoare materialului.

– pune un pic de lapte la fiert până devine cald şi toarnă-l pe pata de fond de ten. Freacă bine şi clăteşte cu apă călduţă.

Mult succes!


Distribuie
..