Interzis bărbaţilor: 5 zile de distracţie la megapetrecerea lesbienelor

Distribuie

Peste 20.000 de femei au participat, în Palm Springs, la festivalul Club Skirts Dinah Shore Weekend. Printre vedetele prezente s-a numărat și Lady Gaga.

S-ar spune că în Palm Springs e raiul bărbaţilor. Dar, ghinion, are porţile închise pentru ei. E doar pentru femei. Odată pe an, timp de cinci zile, femeile care iubesc doar femei participă la cel mai mare festival care le este dedicat.


Club Skirts Dinah Shore Weekend, eveniment ajuns la a 26-a ediţie, a crescut de la an la an. La cea din 2016, organizată în perioada 30 martie-3 aprilie, au luat parte 20.000 de femei care au ţinut-o într-o petrecere continuă, scrie publicaţia LA Weekly, citată de ziarul britanic Daily Mail.

Anul acesta, în Palm Springs au descins şi celebrităţi precum Lady Gaga, Samantha Ronson, DJ şi compozitoare britanică, precum şi Lea DeLaria, vedeta din serialul „Orange is the New Black”.

Numele festivalului, Club Skirts Dinah Shore Weekend, vine de la turneul de golf Dinah Shore, actualmente cunoscut sub titlul ANA Inspiration, unul dintre cele cinci mari turnee rezervate jucătoarelor de golf.
Fondatoarea acestei competiţii, Shore, care a murit în 1994, la vârsta de 77 de ani, nu era lesbiană, dar turneul a fost asociat comunităţii lesbi şi s-a consacrat astfel, notează cotidianul britanic The Guardian. Festivalul a apărut ca o completare a turneului, apoi s-a dezvoltat separat, pe măsură ce a devenit tot mai căutat de femeile care vor să se distreze și să cunoască alte membre ale comunității gay feminine, fără grija că vor fi judecate.

„Într-un an a fost un mic cutremur în Palm Springs, iar jumătate din apa din piscină a fost aruncată afară. Dar cele mai multe fete erau prea bete ca să-și dea seama de asta”, povestește Debbie, o „veterană” a festivalului, despre atmosfera de la Club Skirts Dinah Shore Weekend.

Petrecerile se ţin lanţ la Club Skirts Dinah Shore Weekend

Cu timpul, evenimentul a început să atragă sponsori importanți și vedete, o confirmare a aprecierii de care se bucură. Anul acesta, printre artiștii care au venit s-a numărat și Lea DeLaria, cunoscut pentru rolul deținutului „Big Boo”, din serialul „Orange is the New Black”, de la Netflix, care a susținut un spectacol de muzică și comedie.
Lady gaga nu a cântat, dar a fost în public și a susținut entuziasmată festivalul. La edițiile precedente, printre invitați s-au numărat Katty Perry și trupa The Pussycat Dolls, relatează Daily Mail.

Deși „paradisul lesbienelor” este interzis bărbaților, unii reprezentanți ai sexului puternic pot fi văzuți în mulțime –  câțiva angajați ai hotelului, Hilton Palm Springs, sau prieteni ai lesbienelor care le-au adus acolo, dar 99,99% din public erau femei. Pentru ele contează că își pot face de cap fără grija că le vede cineva cunoscut. „Întotdeauna vor fi persoane gay care vor veni aici pentru a fi împreună. Cultura noastră este unică… noi nu suntem parte a societății obișnuite. Dinah a fost întotdeauna o sărbătoare incredibilă de cinci zile a vieților noastre”, a explicat, pentru The Guardian, fondatoarea evenimentului, Mariah Hanson. „Dacă ONU ar privi cu atenție ceea ce se întâmplă la Dinah, lumea s-ar schimba în bine. Aici oamenii lasă deoparte disputele și se întorc acasă schimbați”, a mai spus ea.

Organizarea festivalului în Palm Springs nu este întâmplătoare; se estimează că aproape 50% din populația locală este formată din persoane gay și în mod sigur aici se află cea mai mare comunitate de homosexuali din Statele Unite, scrie Daily Mail.
eva.ro

 


Distribuie
..