Interviu EXCLUSIV! O prezentatoare tv de la noi va deveni curând mămică! Vezi cine este și pe cine așteaptă

Distribuie

Încă o femeie fericită și împlinită. Realizatoarea emisiunilor „Tema Zilei” și „Tema Săptămânii” de la Canal 2 va deveni mămică. Viorica Turtureanu ne-a mărturisit cum se simte în cea mai frumoasă perioadă din viața sa. Am mai aflat cum decurge sarcina și care au fost primele gânduri când a văzut cele două linii pe testul care a arătat un rezultat pozitiv. Care a fost reacția soțului când a auzit vestea cea mare, aflați din interviul acordat pentru ZUMI.MD.

 

Fotografia postată de Alina Şargu.

Fotografia postată de Viorica Turtureanu.

 

Ce așteptați? Fetiță sau băiat? V-ați gândit și la prenume?

Va fi fetiță! Eu și soțul meu suntem nerăbdători să o vedem. Marea întâlnire va fi în luna mai. Încă nu am stabilit cum o va chema. Avem o listă mică, dar vom decide când o vom vedea. Vrem să o cunoaștem înainte de a-i da prenumele.

Care a fost primul gând când ai aflat că aștepți un copil?

Mintea mea s-a oprit în loc pentru câteva momente. M-am lăsat copleșită de emoții. Am început să tremur. Eram singură acasă. Mi-am dorit foarte mult să devin mamă, dar, nu știu de ce, eram convinsă că această minune nu se va întâmpla curând.

Cum i-ai dat soțului vestea cea mare? Cum a reacționat?

Tocmai pregătisem cina. Ne-am așezat la masă. Am început să discutăm banalități. El m-a întrebat dacă s-a întâmplat ceva în timp ce a lipsit, pentru că aș fi avut un comportament ciudat. Am negat. După minute bune, l-am anunțat că va fi tătic. A reacționat foarte calm. Atât de calm, încât mă enervase. Tăcea. La scurt timp mi-a spus că e șocat și tare, tare fericit.

Ești pregătită moral pentru naștere?

Sunt pregătită să devin mamă. Asta e cel mai important. Cât despre naștere, știu că va trebui să trec prin multe, dar mă liniștește gândul că procesul va dura cel mult 24 de ore. Cred.

Ți-ai pregătit bagajul pentru maternitate?

Încă nu, deși tare sper să nu fiu luată prin surprindere de clipa cea mare. Vreau să mă bucur de această activitate când voi avea mai mult timp liber. În scurt timp, voi ieși în concediu de maternitate și mă voi ocupa de tot ce este legat de bebeluș.

Cum decurge sarcina?

Sarcina este una ușoară, cu puține simptome. Deși eram convinsă că voi parcurge toată lista de semne. Îmi doresc ca și nașterea să fie la fel, iar fetița noastră să fie sănătoasă și cuminte precum e în burtă.

Cum te răsfață soțul în această perioadă?

În primul rând cu bucate sănătoase. Restul, rămâne între noi.

Ai avut pofte neobișnuite?

Da, ca și în cazul multor femei însărcinate am tânjit după alimente de tip fast food, pe care, de obicei, nu le consum. Întrucât acestea sunt bune, dar au o valoare nutrițională scăzută, am învățat să mă controlez și să le consum foarte rar.

Cum te vezi în rolul de mamă?

Acest rol îmi va oferi cea mai mare satisfacție a vieții. Mândria pe care o simți în urma realizărilor obișnuite este incomparabilă cu acest sentiment. Restul cuvintelor sunt de prisos. J

Cum vă veți educa copilul? Ce veți face să nu fie răsfățat, de exemplu?

Întrucât atât eu, cât și soțul ne vom implica în mod egal în creșterea și educația copilului, voi vorbi în numele amândurora. Ca mulți părinți ne propunem să fim cei mai buni, însă nu întotdeauna este clar ce înseamnă să fii cel mai bun. Așa că, ne vom strădui la maximum să avem încredere în propriul nostru simț, să ne ascultăm instinctele, să ne relaxăm, să ne împărtășim problemele cu familia, prietenii, medicii și sunt convinsă că vom face față provocărilor. Suntem conștienți că nu avem experiență și că vom învăța treptat cum e să fii părinte, inclusiv din greșeli.

Mai știm că dragostea naturală pe care o au părinții față de copii este de sute de ori mai importantă decât toate tehnicile învățate. Și copiii au porniri instinctive puternice, de a explora, experimenta, învăța, construi relații cu alți oameni, motiv pentru care trebuie să avem încredere în ei, să-i lăsăm să-și urmeze instinctele și chiar să-i lăsam să plângă. În felul

acesta învață și ei să se controleze. Nu mi se pare normal să sari ca ars la primul scâncet. Ne mai dorim să-i oferim dragoste, înțelegere, răbdare, protecție, prietenie etc., dar nu vrem ca aceste ocupații să ne fure tot timpul. Și părinții au viața lor personală, iar dacă se dedică în totalitate nevoilor copiilor ajung să se simtă epuizați din punct de vedere fizic și emoțional, ceea ce nu e bine.

Cât despre răsfăț, mai știu că pe lângă dragoste, copiii au nevoie și de limite. Îmi doresc să fim cooperanți și prietenoși cu puiul nostru, dar foarte mult contează ce fel de caracter va avea. Va trebui să ne adaptăm în funcție de situație și să fim fermi, ori de câte ori va fi cazul. Bineînțeles, îi vom oferi și recompense. Dar până atunci mai este timp, vreau mai întâi să o văd și să nu mă satur să o iubesc.

Unde ai hotărât să naști, la un spital de stat sau privat?

La o maternitate privată. Am decis să merg acolo, deoarece medicul care mi-a dat cele mai bune sfaturi, m-a încurajat, mi-a monitorizat sarcina activează în această instituție și tot el va asista la naștere. Dacă acest doctor ar fi lucrat la o instituție de stat, l-aș fi urmat. Din fericire, avem maternități de stat unde sunt condiții bune și medici la fel de buni.

Nașterea va fi prin cezariană sau pe cale naturală?

Îmi doresc să o aduc pe lume pe micuța noastră pe cale naturală, fără să induc travaliul și fără să iau medicamente împotriva durerii. Dar totul depinde de ce se va întâmpla în acele momente, dacă starea mea de sănătate și evoluția bebelușului va permite asta. Dacă situația va impune intervenția chirurgicală, atunci voi alege să nasc prin cezariană. Important e ca atât eu, cât și copilul să fim sănătoși. Voi fi atentă la toate sfaturile medicale, dar am încredere și în mine și simt că totul va fi bine.

Îți va fi dor de televiziune? Când planifici să revii la muncă?

Nu pot vorbi despre dorul de locul de muncă, atât timp cât încă lucrez. Dacă totul va fi conform așteptărilor, intenționez să revin la toamnă și să continui ceea ce fac la emisiunile „Tema Zilei” și „Tema Săptămânii”.

Fotografia postată de Alina Şargu.


Distribuie
..