Încălţămintea cu toc – ce trebuie să faci ca să nu-ţi obosească picioarele

Distribuie

Toate femeile poartă tocuri. Fie le asortezi cu o ţinută elegantă de seară, fie cu un look mai casual, acestea te vor scoate întodeauna în evidenţă. Despre cât de inconfortabile sunt însă, şi cât de mult obosesc picioarele, mai puţini vorbesc. Vezi ce trebuie să faci ca să previi oboseala picioarelor şi să te simţi bine!

– Umple un vas cu apă călduţă şi adaugă o lingură de sare de mare. Ţine picioarele în apă timp de 20-30 de minute.

– Fă un duş pentru picioare cu aceeaşi cantitate de apă caldă şi rece, formând un contrast. Aproximativ 5 minute vor fi de ajuns pentru a restabili circulaţia sângelui şi pentru a te simţi mai bine.

– Adaugă în alimentaţia zilnică, alimente bogate în calciu, proteine şi vitamina E, acestea facilitează recuperarea rapidă a organismului.

– Dacă ai picioarele umflate, aplică pe ele gheaţă pentru 10-15 minute (evită să aplici gheaţă pe articulaţii). Ridică picioarele pe un perete, umflăturile vor trece în scurt timp.

– Străduieşte-te ca în timpul somnului, poziţia picioarelor tale să fie mai sus de cap, pentru asta poţi folosi o pernuţă specială pe care o poţi face singură dintr-o pernă mai veche.

– Încearcă măcar în zilele în care ştii că ai de mers mult pe jos, să eviţi încălţămintea cu toc.


Distribuie
..