În Hong Kong s-au permis căsătoriile între TRANSEXUALI

Distribuie

Cuplurile transexuale din Hong Kong se vor putea căsători legal. Asta după ce Curtea de Apel a declarat neconstituţională actuala legea care interzice bărbaţilor care şi-au schimbat sexul în cel feminin să se căsătorească. Patru din cei cinci judecători au susţinut decizia instanţei, iar un judecător a votat împotrivă.

Anterior, Legistaţia din Hong Kong, nu permitea femeilor transexuale să se căsătorească cu bărbaţi, iar orice modificări în certificatul de naştere erau interzise. Însă, după decizia judecătorescă se va cere ca termenul de „femeie” să includă şi persoanele care au devenit „femei” în urma unei operaţii de schimbare de sex.

Necesitatea de a modifica legea a apărut după ce în 2010, unei femeia i-a fost refuzată solicitarea de a se căsători cu un bărbat, din motiv că a rămas desemnată ca sex masculin în certificatul de naştere, chiar dacă a devenit femeie după o operaţie de schimbare de sex.

„Dreptul la căsătorie, garantat de Constiţie, este valabil şi pentru un transexual care vrea să facă nuntă după ce şi-a schimbat sexul”, a decis curtea prin judecătorul Robert Ribeiro.

Legea va intra în vigoare după 12 luni de la hotărârea instanţei, pentru ca Guvernul să poată face modifăcări în Legislaţie.


Distribuie