Frumuseţe. 4 uleiuri pentru corp care combat vergeturile şi celulita

Distribuie

Natura ne oferă soluţii pentru cele mai multe probleme cosmetice sau de sănătate cu care ne confruntăm. Iar extractele din plante sunt remediile concentrate care ne ajută întotdeauna.

Este valabil şi în ceea ce priveşte tratamentul celulitei şi al vergeturilor, probleme care se reîntorc în atenţia noastră pe măsură ce se apropie primăvara.

Descoperă câteva uleiuri de corp naturale pe care ţi le poţi face singură şi care te pot scăpa de inesteticele vergeturi şi „nesuferita” celulită:

Ulei cu extract de ardei iute

Capsaicina, substanţa care oferă gustul iute ardeiului, are proprietatea de a accelera circulaţia sanguină, contribuind astfel la eliminarea toxinelor din corp şi la diminuarea celulitei. Poţi obţine un ulei de corp împotriva aspectului de coajă de portocală amestecând câteva picături de ulei esenţial de ardei iute cu un ulei de bază. Acest ulei de bază poate fi de măsline, avocado, jojoba, susan etc. În 100 de militri de ulei de bază pune o jumătate de linguriţă de ulei esenţial de ardei iute. Amestecă bine şi masează zonele afectate de celulită în fiecare seară. Atenţie! Evită contactul cu ochii, mucoasele sau pielea iritată. Spală-te bine pe mâini cu apă caldă şi săpun după aplicarea uleiului. Nu folosi niciodată extractul de ardei iute nediluat!

Ulei cu extract de piper negru

La fel ca şi ardeiul iute, piperul conţine substanţe care accelerează circulaţia sanguină şi elimină astfel toxinele şi aspectul de coajă de portocală. Adaugă în 100 de militri de ulei de măsline o linguriţă cu ulei esenţial de piper negru. Masează zonele afectate de celulită, iar pentru intensificarea efectului te poţi înfăşura cu folie alimentară, care ajută la încălzirea şi accelerarea procesului de eliminare a toxinelor.

Ulei cu extract de iederă

Iedera are un dublu efect, luptând atât împotriva celulitei, cât şi a vergeturilor. Oferă elasticitate pielii şi ajută la prevenirea vergeturilor, dar şi la estomparea celor deja existente. De asemenea, are proprietatea de a micşora celulele adipoase de sub piele, care dau aspectul de coajă de portocală. În 100 de mililitri de ulei de măsline adaugă 30 de mililitri de extract uleios de iederă. Amestecă bine şi masează în fiecare seară zonele afectate de celulită şi vergeturi.

Ulei cu extract de scorţişoară

Substanţele active din uleiul esenţial de scorţişoasă intensifică circulaţia sanguină şi contribuie la eliminarea toxinelor din ţesuturi, având în acelaşi timp un efect de micşorare a celulelor adipoase de sub piele. Amestecă două linguriţe cu ulei esenţial de scorţişoară cu 100 de mililitri de ulei de măsline. Masează zonele afectate de celulită în fiecare seară cu acest ulei de corp.

eva.ro


Distribuie
..