FOTO: Cele mai MORTALE delicatese din lume

Distribuie

Uneori cele mai exotice, dar şi delicioase alimente se întâmplă a fi şi foarte periculoase. Gustând doar o bucăţică, rişti nu doar să-ţi pierzi sănătatea, dar şi viaţa. Chiar şi aşa, aceste alimente sunt foarte solicitate de întreaga lume, iar prepararea lor necesită un proces foarte delicat. Dacă îţi place tot ceea ce înseamnă risc, îţi descoperim care sunt topul celor mai periculoase alimente din lume.

1.Peştele Puffer

O singură picătură de otravă conţinută în peşte provoacă paralizie totală a corpului. Cu toate acestea în Japonia acest peşte este considerat o adevărată delicatesă. Arta de a găti acest fel de mâncare constă în delimitarea  icrelor şi a ficatului(organele toxice).

2. Caracatiţă vie

Numită şi „San Nak JI”, delicatesa este foarte populară în Japonia şi Coreea. Caracatiţa este servită de vie în farfurie, astfel odată adusă la gură tentacolele încă se miscă, fapt care poate provoacă  sufocare în timp ce este înghiţit.

3. Manioc

Maniocul este o plantă des folosită în bucatele făinoase. În cazul în care planta nu este bine spălată  şi curăţată, provoacă moarte. Rădăcinile şi frunzele plantei conţin cianură – otravă mortală.

4. Broasca-bou uriaşă, Namibia

În afară de picioare, mare parte a corpului broaştelor este toxic, în special pielea şi organele interne. Chiar şi aşa, broasca este considerată o delicatesă în Namibia.

5. Fructul Ackee

Chiar dacă e un fruct aspectuos, ce arată bine pe orice platou, acesta trebuie curăţat, tăiat şi mâncat corect. Doar părtile interioare galbene sunt comestibile, în timp ce părţile roşii şi negre cauzează convulsii, vomă, hipoglicemie sau chiar deces.

6. Creier de maimuţă

În privinţa acestui preparat circulă o mulţime de legende, printre care şi aceea că creierul ar fi scos atunci cand maimuţa este încă în viaţă. Creierul de maimuţă se găseşte în meniul restaurantelor din China, Malaezia şi Singapore.

7. Sâmburii de caise
Deşi pare greu de crezut, aceştia pot fi fatali. Consumul redus este chiar benefic, dar în aceşti sâmburi, ca şi în cei de prune, mere, pere, migdale sau cireşe se găsesc şi cantităţi mari de cianuri hidrice.

Ţi-ai risca viaţa ca să guşti din aceste mâncăruri exotice?


Distribuie
..